Glutenfritt og gjærfritt brød med masse deilige frø og kjerner.
Ingredienser:
3 dl bokhvetemel
2 dl brunt rismel
2 dl mandelmel (finhakket i en foodprocessor)
1 dl solsikkefrø
1 dl gresskarkjerner
1/2 dl linfrø
2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1 ss oregano
3 ss fiber husk
3 egg
3 ss rapsolje
5 dl vann med kullsyre (farris, olden etc.)
Slik gjør du:
- Kombiner alle de tørre ingrediensene sammen i en bolle (bokhvetemel, rismel, mandelmel, solsikkefrø, gresskarkjerner, linfrø, bakepulver, natron, oregano og fiber husk)
- Visp eggene sammen i ca 1 minutt
- Rør eggene, rapsoljen og vannet inn med de tørre ingrediensene
- La deigen stå å svelle i 1 time
- Ha deigen i en smurt brødform
- Stek brødet i ovnen på 190°C i 1 time
- Ta brødet ut av ovnen og la det stå å kjøle seg ned før du tar det ut av formen
Herlig bilde og oppskrift av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!
Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!