Sunt sjokoladepålegg

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Det er mye morsommere å lage sjokoladepålegg selv. Dette er både bedre og sunnere enn det du får i butikken. I tillegg er det helt vegansk.

Ingredienser:

300 g mandler
200 g hasselnøtter
4 ss kakaopulver
2 ss kokosolje
1 ts vaniljeessens
1/2 ts stevia
1/2 ts salt
1/4 ts kanel
En dash chilipulver

Slik gjør du:

  1. Tørrist nøttene i ovnen på 180°C i 10 minutter (de skal ikke bli brent)
  2. La mandlene kjøle seg litt ned, ha de over i en food processor og kjør på full styrke til du har laget mandelsmør. Dette tar en stund, så smør deg med litt tolmodighet Her må du skrape ned på sidene med en slikkepott underveis.
  3. Tilsett de resterende ingrediensene og kjør noen minutter til.
  4. Ha sjokoladepålegget over i lufttette glass. Vent med å sette på lokk til det har blitt avkjølt og oppbevar glasset i kjøleskapet.

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg