Varme salater er deilig i vinterkulda. Denne quinoa salaten er både frisk og fyllende. Du kan spise den alene eller ha den som et innslag på koldtbordet ditt.
Ingredienser:
2 dl quinoa
4 dl vann
1 ts grønnsaksbuljong
1 søtpotet
1 ss rapsolje eller kokosolje
salt & pepper (etter smak)
1/2-1 granateple
100 g spinat eller grønnkål (finhakket)
1 vårløk (finhakket)
1 dl gresskarkjerner
Slik gjør du:
- Kutt søtpoteten i små terninger. Maser dem i olje, salt og pepper, og fordel dem utover på et stekebrett. Stek i ovnen på 200˚C i 20-25 minutter. Rør rundt med en sleiv halvveis inn i steketiden
- Når søtpoteten er i ovnen heller du quinoa, vann og grønnsaksbuljong i en kjele. Kok opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det småkoke til vannet er borte. Ca 15-20 minutter
- Tørrist gresskarkjernene i en panne til de begynner å poppe
- Bank ut granateplekjernene
- Bland alle ingrediensene godt sammen i en bolle og server
Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!
Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!