Raw mango-sitronkake

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Denne forfriskende kaken smaker heeelt nydelig!

Den nytes avkjølt, nesten som en iskake.
Kaken er et måltid i seg selv. Den er mettende, og er full av deilig næring for kroppen! Her får du proteiner, gode karbohydrater, enzymer, gode fettsyrer, mineraler og vitaminer, i tillegg til masse deilig smak.
Bon appetitt!

Den er forholdsvis rask å lage (ca 1,5 time).
Den er glutenfri, fri for melk, sukker og soya, vegansk og raw.

Kakebunn:

  • 1 dl      paranøtter            (70 g)
  • 0,6 dl   mandler                (50 g)
  • 6          myke dadler
  • 1/3 ts  himalayasalt
  • ½ ts    vaniljepulver
  • 2 ss     cocosa, kokosolje
  • 1 ss     Rice bran

Sitronfyll

  • 5 dl    cashew nøtter (300g)
  • 2 ss    Lecitin
  • 1 ts    vaniljepulver
  • 3 ss    Cocosa
  • 1 ts    sitron cocosa, kokosolje med sitronsmak
  • 1 dl    agavesirup
  • 2-3 ss  Sitronsaft
  • ca 1 dl kaldt vann
  • 1 ss     Fiber HUSK eller malte chiafrø

Mango topping

  • ½      godt moden banan   (45 g) Ikke bruk mer, eller blir det banankake 😉
  • 1       stor mango, (450 g)
  • ½ ts  gurkemeie (gir farge, men kan sløyfes)
  • 2 ss   Cocosa, kokosolje
  • 1 ss   Agave
  • 2 ts   fiberhusk (bake-fiberhusk) eller malte Chiafrø

Begynn med å lage bunnen:
Mal nøtter. Bland alle ingredisense godt sammen. Trykk dem ut i form eller i små porsjonsstørrelser i muffinsformer etc. Sett bunnen til kjøling i fryser eller kjøleskap.

Jeg pleier å finmale mandlene, mens paranøttene får være litt grovere hakket/malt. Om man liker en glatt og fin bunn males begge så mye som mulig.

Deretter lager du det hvite sitronfyllet:
Mal cashewnøtter. Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Ha i kokosolje og agave og kna sammen så godt som mulig. (Blir en klumpete deig + litt løst ”mel”). Ha i sitronsaft. Ha i vann til det er nok væske til at deigen henger sammen og den blir mer som en røre (litt tynnere konsistens). Smak til med sitronsaft hvis du ønsker mer smak.
Hell røren over bunnen og sett i fryser for å avkjøles.

Lag mangotoppingen til slutt:
Skrell mango og banan og ha det sammen med resten av ingrediensene i en bolle. Rør godt sammen med en stavmikser. Helles over sitronfyllet og settes i fryser.

Oppbevares i fryser og tas ut 30-40 min før kaken skal serveres. Da er kaken kjølig som en iskake, og den friske smaken kommer maksimalt frem.

 

Ser dette godt ut?  🙂  Gled dine venner, del denne oppskriften!

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg