Annes salte sjoko-kokos-kuler

Annes salte Sjoko-kokos-kuler                          ca 40 stk á 12 g.

Søtt og salt balanserer hverandre og kombinasjonen lager en liten smaksbombe. Disse kan også lages mer barnevennlige uten salt.
Bruk himalayasalt. I motsetning har vanlige salt kun to mineraler – natrium og klorid, har himalaysalt mer enn 80 ulike mineraler og sporstoffer som kroppen trenger!

Ingredienser:

  • 360 g myke dadler (u/sten)
  • 100 g mandler, finmalt (kan byttes ut med cashewnøtter)
  • 6 ss kakaopulver
  • 30 g kakaosmør
  • 80 g Cocosa, kokosolje
  • 2 ss   agavesirup
  • 1,5 ts vaniljepulver
  • 1 – 1,5   ts himalayasalt
  • 1 dl kokosmasse
  • 1 dl kokosmasse til rulle kulene i.
  • 2 ss Ricebran   (kan sløyfes)
  • 1 ss   lecithin     (kan sløyfes)
  1. Slik gjør du:
    Alle ingrediensene blandes sammen med stavmikser eller gaffel.
  2. Del opp i porsjoner, ca 10 gram i hver og trill kuler.
    PS! Deigen er ganske løs med en gang den er ferdig blandet, så det kan lønne seg å gjøre følgende: 1) Bruke en teskje til å lage porsjoner og bare legg de ut over et bakepapir på et brett, fjøl eller likende. 2) Sett dem i kjøleskap i 30 min til de har en fast konsistens. Da er det lettere å trille kuler. 3) Trill kuler.
  3. Dekk et serveringsbrett eller noe annet flatt med bakepapir. Rull kulene i kokos og legg dem på brettet. Avkjøles.

Jeg pleier alltid å bruke Cocosa kokosolje fra Soma fordi jeg synes den har best smak. Du kan bruke andre kokosoljer, men velg en du synes smaker godt naturell, ellers vil det gi mindre god smak på kulene. Ricebran og lecitin har jeg i fordi det gir en fyldigere smak. I tillegg er de veldig næringsrike. Ricebran er har høyt innhold av B-vitaminer og Lecitin er et fettstoff som er bra for hjernen og mental aktivitet.

Oppbevares kjølig.

 

Ser dette godt ut?  🙂  Gled dine venner, del denne oppskriften!

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg