Linsestek med quinoa

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Julen nærmer seg og det er på tide å planlegge menyen til diverse selskaper. Ønsker du en kjøttfri jul er denne steken et godt alternativ. Den er vegansk og glutenfri og passer godt med både poteter, tyttebærsyltetøy og ertestuing!

Ingredienser:

1 kålrot
1 ss olje
2 dl grønne linser
9 dl vann
2 laurbærblad
1/2 ts salt
2 dl quinoa
1 løk (finhakket)
2 hvitløksfedd (finhakket)
2 gulrøtter (små terninger)
2 selleristenger (små terninger)
1 pastinakk (revet)
2 dl hirseflak eller havregryn
1 dl mandler (grovhakket)
1 ss rosmarin
1 ss timian
1 håndfull fersk persille
En dash chili
Salt og pepper etter smak

Slik gjør du:

  1. Skrell og kutt kålroten i terninger, bland den med olje i en ildfast form og bak i ovnen i 30 minutter på 200˚C. La kålroten kjøle seg ned og bland den i en foodprocessor til en pure.
  2. Ha skylte linser, vann, laurbærblad og salt i en gryte. Kok opp, skru ned varmen og la det småkoke i 15 minutter. Tilsett skylt quinoa og la det småkoke i 15 minutter til.
  3. Fres løk og hvitløk i olje i en stekepanne i et par minutter. Tilsett gulrot, selleri og pastinakk og stek videre til grønnsakene er myke.
  4. I en stor bolle blander du kålrotpureen, linse og quinoa blandingen og grønnsakene sammen med hirseflak, mandler, rosmarin, timian, persille, chili, salt og pepper.
  5. Ha blandingen i en smurt brødform og bak steken i ovnen i 50-60 minutter på 180˚C

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg