Sjokolade, basisoppskrift

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Raw, hjemmelaget sjokolade. Mørk og god, akkurat slik du vil ha den. Denne kan du gjøre mørkere ved å tilsette mer kakaopulver, mykere ved å tilsette 1-2 ss cocosa kokosolje, eller lettere ved å tilsette et par spiseskjeer ricebran eller rismel.

  • 150 g  kakaosmør
  • 2 ts      vaniljepulver
  • 4 ss     kakao pulver (ca 25g)
  • 4 ss     agavesirup
  • 1 ss     lønnesirup (kan byttes ut med agave)

Slik gjør du:
Ha alle ingrediensene i en bolle og varm det over vannbad. Hvis du ønsker å beholde alt raw, så pass på at det ikke blir for varmt (max 42 grader). Når alt er smeltet vispes det hardt sammen med en god visp. Ta av vannbadet og sett til kjøling i vanlig romtemperatur.

——————————————-  ∞ Ω ∞  —————————————————

Hell sjokoladen i former og sett til kjøling, eller bruk sjokoladeblandingen som sjokoladetrekk på andre søtsaker eller tilsett smak. Flere av oppskriftene du finner på YogaFarm bruker denne basisoppskriften. Husk at du må tilsette 1-3 ss Ricebran i hvis du tilsetter smak i væskeform (feks Tart Cherry som jeg har brukt i Kirsebærsjokoladen), ellers er det vanskelig å få sjokoladen til å stivne.

oppskrift sjokolade, kakaosmør, super-nature, yogafarm, raw sjokolade, hjemmelaget sjokolade, yoga hjemme, trene hjemme, nettyoga, yoga online, oppskrifterJeg har brukt dette kakaosmøret fra Super-Nature. Kakaosmør fra de ulike produsentene smaker ganske likt, men smaken kan variere noe. Jeg synes denne fra Super-Nature er rund og fin, og har ekstra god kakaosmak.

Her er noen av de andre ingredisene som er brukt i oppskriftene på sunne søtsaker. Mange av ingredisene går igjen, slik at de kan brukes i flere oppskrifter. Ricebran, lecitin og kakao kan du dessuten bruke i smooties og i havregrøt.
Ricebran og lecitin bruker jeg mye i fordi det gir en fyldigere smak. I tillegg er de veldig næringsrike. Ricebran er har høyt innhold av B-vitaminer og Lecitin er et fettstoff som er bra for hjernen og mental aktivitet. Det er generelt mye produkter fra Soma Nordic og Super-Nature. Jeg liker smaken godt, og de egner seg godt til baking. Men det finens mye andre gode merker også, blant annet fra Økosjololade. 🙂

Yogafarm, raw godteri, sunne søtsaker, kokosolje, kakao, super-nature, soma nordic, lecitin, rice bran, himalayasalt, chia frø, sitron cocosa, cocosa, yogamat, vegetarmat, vegan, Ingredienser søtsaker sunne yogafarm oppskrifter

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg