Hot chili- og limesjokolade

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Raw og hot-hot-hot! I denne sjokoladen har jeg brukt ren chilisaft! Det gjør den sterk og det smaker ekte chili. Du kan også bruke chiliolje eller cayennepepper. Oppskriften gir ca 10 små sjokolader.

Sjokoladeblanding:

  • 50 g    kakao
  • ½ ts    vaniljepulver
  • 1,5 ss  agavesirup
  • 1 ts      lønnesirup (kan byttes ut med yacon- eller agavesirup)
  • 2 ss g  Cocosa, kokosolje

Chili og lime smak:

  • 1 ss     chili saft (Saften av 1 chili juicet i saftpresse/juicer) evt chili olje eller 1/2 ts krydder
  • 2 ss     limesaft
  • 2 ss     Rice bran
  • 1 ss     Lecitin
  • 1-2 ts lønnesirup

Slik gjør du:

  1. Sørg for at alle ingrediensene har romtemperatur når de blandes sammen.
  2. Lage sjokoladeblandingen først. Hakk kakaosmør og ha alle ingrediensene til sjokoladeblandingen i en bolle over vannbad. Når de er smeltet vispes alt godt sammen med en god visp.
  3. Ta blandingen av vannbadet og ha i resten av ingrediensene (chili og limesmak) og visp god sammen.
  4. Ha i former og avkjøl i kjøleskap eller fryser. De er ganske sterke, så man trenger kun en liten sjokolade. Så ikke fyll opp formen hvis de er dype, men bare hell litt i hver.

Oppbevares kjølig.

 

Del gjerne oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg