Raw og hot-hot-hot! I denne sjokoladen har jeg brukt ren chilisaft! Det gjør den sterk og det smaker ekte chili. Du kan også bruke chiliolje eller cayennepepper. Oppskriften gir ca 10 små sjokolader.
Sjokoladeblanding:
- 50 g kakao
- ½ ts vaniljepulver
- 1,5 ss agavesirup
- 1 ts lønnesirup (kan byttes ut med yacon- eller agavesirup)
- 2 ss g Cocosa, kokosolje
Chili og lime smak:
- 1 ss chili saft (Saften av 1 chili juicet i saftpresse/juicer) evt chili olje eller 1/2 ts krydder
- 2 ss limesaft
- 2 ss Rice bran
- 1 ss Lecitin
- 1-2 ts lønnesirup
Slik gjør du:
- Sørg for at alle ingrediensene har romtemperatur når de blandes sammen.
- Lage sjokoladeblandingen først. Hakk kakaosmør og ha alle ingrediensene til sjokoladeblandingen i en bolle over vannbad. Når de er smeltet vispes alt godt sammen med en god visp.
- Ta blandingen av vannbadet og ha i resten av ingrediensene (chili og limesmak) og visp god sammen.
- Ha i former og avkjøl i kjøleskap eller fryser. De er ganske sterke, så man trenger kun en liten sjokolade. Så ikke fyll opp formen hvis de er dype, men bare hell litt i hver.
Oppbevares kjølig.
Del gjerne oppskriften med venner og kjente!