En deilig siderett med vinterens flotte grønnsak, rosenkålen. Den passer fint til alle høytidsmiddagene som ligger foran oss, både thanksgiving og jul.
Ingredienser:
1.5 dl quinoa
3 dl vann
1 ts grønnsaksbuljong
1 appelsin
1/2 ss kokosolje
1 ts honning eller lønnesirup
400 g rosenkål
salt & pepper
1 dl tørkede tranebær
1 dl pekannøtter
1 håndfull fersk persille
Slik gjør du:
- Skyll quinoaen godt og plasser den i en gryte med vann og buljong. Kok opp, sett på lokk, skru ned varmen og la det småkoke til vannet er borte (ca. 20 minutter)
- Bland zesten fra en helle og juicen fra halve appelsinen i en bolle sammen med kokosoljen og honningen. Kutt rosenkålen i to og rør den inn i blandingen.
- Hell rosenkålen utover i en ildfast form. Dryss/kvern salt og pepper over og stek den i ovnen i 30 minutter på 200˚C. Rør rundt i formen et par ganger underveis.
- Grovhakk tranebærene, pekannøttene og persillen, og bland dem sammen med rosenkålen og quinoaen i en bolle.
- Server varm til kjøtt, kalkun eller nøttestek!
Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!
Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!