Quinoa Salat med Rosenkål

En deilig siderett med vinterens flotte grønnsak, rosenkålen. Den passer fint til alle høytidsmiddagene som ligger foran oss, både thanksgiving og jul.

Ingredienser:

1.5 dl quinoa
3 dl vann
1 ts grønnsaksbuljong
1 appelsin
1/2 ss kokosolje
1 ts honning eller lønnesirup
400 g rosenkål
salt & pepper
1 dl tørkede tranebær
1 dl pekannøtter
1 håndfull fersk persille

Slik gjør du:

  1. Skyll quinoaen godt og plasser den i en gryte med vann og buljong. Kok opp, sett på lokk, skru ned varmen og la det småkoke til vannet er borte (ca. 20 minutter)
  2. Bland zesten fra en helle og juicen fra halve appelsinen i en bolle sammen med kokosoljen og honningen. Kutt rosenkålen i to og rør den inn i blandingen.
  3. Hell rosenkålen utover i en ildfast form. Dryss/kvern salt og pepper over og stek den i ovnen i 30 minutter på 200˚C. Rør rundt i formen et par ganger underveis.
  4. Grovhakk tranebærene, pekannøttene og persillen, og bland dem sammen med rosenkålen og quinoaen i en bolle.
  5. Server varm til kjøtt, kalkun eller nøttestek!

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen  – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Picture of Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg