Halloween er overstått og du sitter kanskje igjen med mye gresskar. Da kan du bruke det til å lage disse deilige muffinsene. Oppskriften gir ca. 10 muffins.
Ingredienser:
Gresskarpure:
1/4 gresskar eller 1 flaskegresskar
2 ss kokosolje
1/2 ts kanel
Muffins:
3 dl hirsemel
1 dl pecan nøtter (grovhakket)
1/2 ts natron
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskatnøtt
1/2 ts salt
2 egg
1/2 dl kokosolje
4 ss lønnesirup eller 1.5 ts stevia pulver
3 dl gresskarpure
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200˚C
- Fjern skallet, skrap ut kjernene og skjær gresskaret i medium store terninger
- I en ildfast form blander du gresskar terningene med kokosolje og kanel. Bak dem i ovnen til gresskaret er mykt, ca 30 minutter
- Mos til en pure med en stavmikser eller blender
- Sett ovnen ned på 175˚C
- Bland alle de tørre ingrediensene til muffinsen i en bolle
- Rør inn de våte ingrediensene
- Hell røren over i muffinsformer og stek dem i 20-22 minutter
Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!
Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!