Glutenfrie Gresskarmuffins

Halloween er overstått og du sitter kanskje igjen med mye gresskar. Da kan du bruke det til å lage disse deilige muffinsene. Oppskriften gir ca. 10 muffins.

Ingredienser:

Gresskarpure:
1/4 gresskar eller 1 flaskegresskar
2 ss kokosolje
1/2 ts kanel

Muffins:
3 dl hirsemel
1 dl pecan nøtter (grovhakket)
1/2 ts natron
1 ts kanel
1 ts malt ingefær
1/4 ts malt muskatnøtt
1/2 ts salt
2 egg
1/2 dl kokosolje
4 ss lønnesirup eller 1.5 ts stevia pulver
3 dl gresskarpure

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200˚C
  2. Fjern skallet, skrap ut kjernene og skjær gresskaret i medium store terninger
  3. I en ildfast form blander du gresskar terningene med kokosolje og kanel. Bak dem i ovnen til gresskaret er mykt, ca 30 minutter
  4. Mos til en pure med en stavmikser eller blender
  5. Sett ovnen ned på 175˚C
  6. Bland alle de tørre ingrediensene til muffinsen i en bolle
  7. Rør inn de våte ingrediensene
  8. Hell røren over i muffinsformer og stek dem i 20-22 minutter

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Picture of Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg