Spicy Gulrotsuppe

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Høsten er tiden for rotgrønnsaker og suppe, og enda bedre er det når du kombinerer de to. Denne gulrotsuppen er full av smak og har en god zing av ingefær og chili. Oppskriften er vegansk og holder til ca 4 personer.

Ingredienser:

1 ss kokosolje eller rapsolje
1 løk
2 hvitløksfedd
1/2 chili
700g gulrøtter
1 ts tørket koriander
2 ts grønnsaksbuljongpulver
4 dl vann
1 ss revet ingefær
En dash kokosfløte
Salt og pepper etter smak

1 avokado
1 vårløk
En håndfull fersk koriander
1/2 lime

Slik gjør du:

  1. Fres olje, løk, hvitløk og chili i en gryte til løken er myk
  2. Hakk gulrøttene i 1cm tykke halvmåner og tilsett dem til gryten sammen med tørket koriander. Fres videre i et par minutter
  3. Tilsett vann og buljongpulver, kok opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det småputre til gulrøttene er myke, ca 15 minutter
  4. Når suppen putrer kan du blande sammen garnityren. Kutt avokado i terninger, finhakk vårløken og den ferske korianderen. Bland alt sammen med juicen fra en halv lime
  5. Ha suppen i en blender sammen med revet ingefær, kokosfløte og salt og pepper, og pulser til en jevn konsistens. Hvis du syns suppen blir for tykk, tilsetter du litt mer vann
  6. Hell suppen over i skåler og fordel et par skjeer med garnityr over

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg