Marokkansk hirse pilaf

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

En fargerik og smakfull versjon av den tradisjonelle ris pilafen. Server den varm med en frisk salat, falafler og hummus. Oppskriften holder til ca 4 personer.

Ingredienser:

½ løk (finhakket)
2 hvitløksfedd (finhakket)
½ ss revet ingefær
2 dl hirse
1 ts gurkemeie
½ ts spisskummen
½ ts salt
4 dl vann
2 ts grønnsaksbuljongpulver
½ ts appelsin zest
1 boks kikerter
1 dl mandler
1 dl rosiner
1 revet gulerot
En liten neve finhakket persille

Slik gjør du:

  1. Stek løk, hvitløk og ingefær i olje en i en gryte til løken er myk
  2. Skyll hirsen og tilsett den i gryten sammen med gurkemeie, spisskummen og salt. Stek videre i et par minutter
  3. Tilsett vann, grønnsaksbuljong og appelsin zest. Kok opp, sett på lokk, skru ned varmen og la det små koke til vannet er absorbert, ca 15 minutter
  4. Ta gryten av platen og la den stå i 10 minutter. Så fluffer du hirsen lett med en gaffel
  5. Bland hirsen, kikerter, mandler, rosiner, revet gulrot og persille i en bolle

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg