En fargerik og smakfull versjon av den tradisjonelle ris pilafen. Server den varm med en frisk salat, falafler og hummus. Oppskriften holder til ca 4 personer.
Ingredienser:
½ løk (finhakket)
2 hvitløksfedd (finhakket)
½ ss revet ingefær
2 dl hirse
1 ts gurkemeie
½ ts spisskummen
½ ts salt
4 dl vann
2 ts grønnsaksbuljongpulver
½ ts appelsin zest
1 boks kikerter
1 dl mandler
1 dl rosiner
1 revet gulerot
En liten neve finhakket persille
Slik gjør du:
- Stek løk, hvitløk og ingefær i olje en i en gryte til løken er myk
- Skyll hirsen og tilsett den i gryten sammen med gurkemeie, spisskummen og salt. Stek videre i et par minutter
- Tilsett vann, grønnsaksbuljong og appelsin zest. Kok opp, sett på lokk, skru ned varmen og la det små koke til vannet er absorbert, ca 15 minutter
- Ta gryten av platen og la den stå i 10 minutter. Så fluffer du hirsen lett med en gaffel
- Bland hirsen, kikerter, mandler, rosiner, revet gulrot og persille i en bolle
Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!
Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!