Praktiser kjærlighet på matta

Praktiser kjærlighet
Fra vi er helt små blir vi bedømt ut ifra hva vi kan, klarer og presterer. For mange av oss blir dette et mønster vi bærer med oss inn i voksenlivet. Vi gjør så godt vi kan hele tiden på alle plan for å få bekreftelse av omverden, noe som resulterer i at vi alt for ofte setter for høye krav til oss selv. «Du kan bedre enn dette!» «Kom igjen, vær sterk nå!» «Dette er IKKE bra nok!». Så hva skjer når vi tar med oss dette inn på yogamatta? Mest sannsynlig så vil det på etter eller annet tidspunkt oppstå en fysisk skade i kroppen som et resultat av at du sakte, men sikkert pushet deg selv lengre og lengre. Jeg ville klare det, jeg ville bare litt dypere inn i neste stilling og det skulle helst skjedd i går. Og hvorfor er hun ved siden av meg så myk og jeg så stiv!!? Jeg vil opp i bro NÅ!!!
Kjenner du deg igjen?

Hvorfor kan vi ikke bare være bra nok?
Hvorfor må vi hele tiden søke mot noe bedre, større, finere? Hvorfor skal alt hele tiden perfeksjoneres?

Hva om vi i stedet gikk på matta og praktiserte kjærlighet?
Kjærlighet til deg selv og din egen kropp. Drit litt i hun ved siden av som er myk som en katt og tynn som en pipestilk. Legg vekk alle beskjeder du har fått om å gjøre ditt eller datt i de forskjellige stillingene; «flytt foten», «ha henda akkurat sånn», «bøy frem, hold rundt tærne» – gjør i stedet det som kroppen vil, det den er med på og det som skjer helt av seg selv. Gå til pusten i stedet. Pust heeeeeelt ned i magen, under magen og forbi…  Kjenn etter om det føles fint å være der eller om du fortsatt krangler med deg selv, pusher akkurat litt for mye, eller om det bare føles digg. Kanskje du har en dag da du ikke burde praktisere veldig mye og fysisk. Kanskje det du trenger aller mest er ro og hvile. Bare gjøre 10 solhilsner veldig rolig og legge deg ned i «barnet» og avslutte med tidenes lengste «Savasana».

Ingrid Devor- instruktør - yogafarm - nettyoga - ashtanga yoga - alexander medin - puro yoga - oslo - yoga alliance - tt ryt 200 - trene yoga hjemme - gjøre yoga online - yoga nybegynner - yogakurs - yogaevent - yogareiser - yoga i romsdalen åndalsnesØv på kjærlighet i praksis. Kjærlighet til HELE DEG. Jeg lover deg at mye fint vil skje helt av seg selv.

God praksis

Ingrid

Gjør Ashtanga Yoga med Ingrid her…
Fotograf : Matti Bernitz Pedersen

Del med dine venner! 🙂

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg