Slanking – detox – gå ned i vekt?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Dette er et tema som opptar mange i dag. Vi opplever et stadig voksende problem med overvekt i den vestlige verden, også her i Norge. Før lo vi av tykke amerikanere, men nå er vi jommen meg på vei dit selv. Det var som om vi ”plutselig” ble 5-10 kg tyngre alle mann, mens vi teller kalorier for harde livet, prøver all verdens dietter og knipser slankepiller som aldri før.

Frem til nå har vi hatt en oppfatning at overvekt er et resultat av for høyt kaloriinntak i forhold til aktivitet, altså forbrenning av de kaloriene vi har spist. Men nå viser det seg at det er andre ting som skaper overvekt og detox kan hjelpe deg med problemet.
Er du klar for en AHA-opplevelse?

Giftstoffer i kroppen fører til overvekt.

Grunnen er at kroppen beskytter seg selv mot de skadelige stoffene ved å kapsle dem inn i slim eller fett. Det hindrer dem i å trigge uønskede immunreaksjoner. Dog er dette kun en midlertidig hjelp, og etter hvert vil avfallsstoffene føres ut i blodet. Derfra går de inn i cellene hvor de skaper ubalanse i stoffskiftet og foråsaker vevskader, og vi opplever blodsukker ubalanser, tetthet og vondter her og der, gjerne de som kommer og går og flytter seg rundt i kroppen. Og vi legger på oss.

Når du renser ut giftstoffer fra kroppen er det lettere for kroppen å kvitte seg med fett.
Løsningen
er enkelt å greit å unngå å gå rundt med for mye avfallsstoffer i kroppen. Det kan du gjøre ved å skape deg en livsstil hvor du begrenser inntaket av giftstoffer kroppen, eller du kan rense kroppen jevnlig med en detox eller du kan gjøre begge deler.

Bare tenk på hva du får i deg i løpet av en dag:

 • E-stoffer i mat Nettyoga-yoga-yogaonline-forurensing-detox
 • Parabener i sjampo og kremer
 • Forurensing fra luft, kjemikalier i rengjøringsmidler og dårlig inneluft
 • Rester av sprøytemidler på mat
 • Ferdigmat og prossesert mat – her kan du anta at 70-90% av måltidet er ubrukelig for kroppen, og bare fører til en ekstra belastning da det må fordøyes, ta en runde i kroppen og skilles ut igjen.

 

Tar du utfordringen?

Jeg utfordrer deg til 3 enkle handlinger de neste 3 ukene:

1.  Å begynne å lese innholdsfortegnelse på maten du kjøper.
På alt! Du tenker kanskje at det ikke er vits i, siden du ikke aner hva det betyr allikevel. Men jeg sier: Det gjør ikke noe. Bare begyn å lese den. Bestem deg for å være nysgjerrig og at målet er at du skal bli mer bevisst på hva du gir deg selv av byggesteiner og næring. Dette skiftet av fokus vil gjøre at du kommer til å plukke opp kunnskap om disse merkelige navnene og E-stoffene. Og så kan du jo google. Vår venn Google hjelper til med det alt! Målet er at du gradvis og i et tempo som passer deg skal lære deg å velge de produktene som er best for deg. Kanskje det tar en måned, eller det tar ett år. Tempoet er ikke så viktig. Viktig: Fall ikke for fristelsen å bli redd for å spise eller bli så streng mot deg selv at det blir et stressmoment. Da virker det mot sin hensikt. Men når du har valget, kan du velge det beste. Gjør det en morsom lek, og ikke et pliktløp.

2.  Velg det økologiske alternativet når det finnes. Økologisk-nettyoga-detox-slanking
Da er du sikker på at du ikke får i deg rester av sprøytemidler, og du gjør en god gjerning mot moder jord, den naturlige floraen, bier og humler og bøndene som begeistret dyrker og høster maten vår.
Til info:
Grenseverdiene for hvor mye sprøytemidler som er lov bruke i Norge er høynet mange hundre gang de siste årene fordi bakteriene blir resistente. Men Norge bruker generelt langt mindre sprøytemidler enn for eksempel Nederland og Spania, hvor vi får mye av grønnsakene våre fra. En tommelfingerregel er at når vi i Norge bruker 1 liter sprøytemiddel, bruker de 3 liter i Nerderland og 30 liter (!) i Spania. Så velg norsk!! En av medestudentene mine på Biopat-utdannelsen var gartner. Han hadde besøkt spanske grønnsaksbønder, og kunne fortelle at de selv ikke spiste den maten de eksporterer til Norge. I stedet hadde de sin egen økologiske kjøkkenhage hvor de dyrket sin egen mat… Det sier alt!

3.  Spør etter økologisk mat i butikken når du handler!
Vi som forbrukere er til syvende og sist de som bestmmer hva som kommer i hyllene… Vel og merke hvis vi velger å engasjere oss en smule (det krever yderst lite). Butikk-eiern må vite at du vil ha det. Kommunikasjon er nøkkelen.

Oj, der sporet jeg av med en økologisk mat-prat mdit i slanke-bloggen. Men jeg håper du ser sammenhengen:
Sprøytemidler –> giftstoffer i kroppen –> kroppen produserer fettvev for å ha et sted å lagre giftstoffene.

Det er også andre ”skjulte” faktorer som fører til overvekt, som:

 • Stress
 • Mangel på visse næringsstoffer
 • Søvnmangel (kan henge sammen med stress)
 • Gluten-intolleranse (også den som ikke slår ut på tester).
 • Forstoppelse

I løpet av bloggen dekker jeg temaene med næringsstoffer, forstoppelse og gluten.

Stress-reduksjon kan du derimot starte med med en gang. Yoga og meditasjon er ypperlig for å stresse ned, og hvis du kan gjøre det der du føler deg hjemme og komfortabel så gir det en ekstra avspenningseffekt.

Mitt råd: Prøv Medisnsk Yoga (MediYoga). Det er en yogaform alle kan klare, du trenger ikke gå noe kurs før du setter i gang, du trenger ikke noe utstyr, du kan gjøre det på en stol (også i rullestol) og all form for MediYoga er svært meditativ.
Kombinasjonen MediYoga bruker med pust, bevegelse, mantra og fokus har gjennoms studier vist seg å ha en svært stress-reduserende effekt i tillegg til de andre medisinske effektene den har.
MediYoga hjelper deg også å sove bedre.

Vi legger ut flere MediYoga-program de neste 3 ukene. For deg som er kjent med navnene på programmene: Da kommer startpakke 1, 2 og 3, tatt opp i naturskjønne omgivelser!

Hvor mye stresser du?
Mange av oss stresser uten å vite det. Mange har rett og slett stresset så lenge at det har blitt normalen for dem. Det er så lenge siden de var skikkelig avslappet i kropp og rolig i tankene at de ikke har noen hukommelse om hvordan det var. Jeg var slik i så mange år, at jeg ikke kan huske å ikke ha stresset som barn, ungdom og ung voksen. Men jeg skjønte ikke at det var stress før jeg lærte meg å meditere. Da kom aha-opplevelsen, og jeg opplevde en ny følelse, en ny tilstand. Da skjønte jeg hva avspenning virkelig var.

Det kommer til syvende og sist an på nervesystemet vårt. Det er det som definerer om vi er stresset eller ikke. Selv om du synes du kan takle det, og at det ikke er ille, og ”litt positivt stress er bra”, så skjer det uansett en fysiologisk reaksjon i kroppen idet ”fight or flight”-delen av nervesystemet vårt klikker inn. Da skiller vi ut stresshormoner og setter i gang en negativ domino-effekt i kroppen.
Puste-teknikken i MediYoga påvirker nervesystemet direkte, slik at det kommer i ”avspennings”-modus. Bruk minst 10 minutter hver dag på å gi deg selv litt ”radical selfcare”, vær god mot deg selv. Fordi du er verdt det!

Oppsummert:

 1. Detox! For å gå ned i vekt er det viktigere å unngå at avfallsstoffer og gift hoper seg opp i kroppen, enn at du teller kalorier og følger en streng diett.
 2. Stress-reduksjon hjelper når du slanker deg, og det hjelper også detox-prosessen.

PS! Det er flere ting som gjør at du går ned i vekt eller beholder en normalvekt. Her har jeg kun tatt med det som ikke er allment kjent. 😉

Skjermbilde 2014-07-22 kl. 20.57.04

 

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg