Hvordan kan du forlenge livet med yoga?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Studier fra Preventive Medicine Reasearch Institute (PMRI) i USA viser at opplevd stress forkorter telomerene, som er enden av kromosomene som kontrollerer aldring. Jo lengre disse endene er, jo lenger lever vi. Det er opplevd stress over tid som ble målt, altså det personen selv opplevde stressende. Hvis to personer opplevde samme situasjon, men bare en av dem følte seg stresset av den, ville dette kun påvirke den som ble stresset.

Dr Elissa Epel studerte kvinner som var under konstant stress fordi de forsørget barn med kronisk sykdom. Hun fant ut at jo mer stresset kvinnen følte seg, og jo lenger hun var stresset, jo kortere ble telomerene.

Forskning fra Karolinska Institutet viser at visse yogaøvelser og pusteteknikker gir redusert stress, både opplevd stress og faktisk stress (økt aktivitet i det symptaiske nervesystemet i kroppen). I disse studiene ble det bruke Medisinsk Yoga.

Alle typer yoga vil ha en anti-stressende virkning i en eller annen grad. Alle typer meditasjon vil ha samme virkning, og om du prøver vil du selv merke den beroligende effekten av å koble ut og fokusere tankene, slik vi gjør i meditasjon. Flere typer yoga er også meditative i seg selv, slik som Medisink Yoga, stretching øvelser og pusteøvelser.

Hvis du lurer på hvilke yogaprogram vi har som er spesielt egnet, kan du ta en titt på disse som tar ca 10 minutter:

Dype lange pust.

Avspenning

Å gjøre korte yogaprogam eller meditasjoner hver dag vil styrke din evne til å ikke la deg bli stresset. Disse øvelsene trenger bare ta 10 minutter, hvis ikke du ønsker å gjøre et lenger yogaprogram. Hvis du setter av et fast tidspunkt blir dette en fin rutine som er med på gi deg overskudd i hverdagen i tillegg til å styrke din evne til å mestre stress.

Begynn i dag og se hvor enkelt det kan være!

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg