Crispy glutenfri pizza med greske smaker.
Oppskriften holder til 1 stor pizza eller 2 små.
Ingredienser:
Bunn:
2 dl bokhvetemel
2 dl rismel (pluss ekstra for kjevling)
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1/2 ts salt
1.5 dl vann
1 ss rapsolje
Pesto:
1/2 dl cashewnøtter
1 hvitløksfedd
1 dl soltørket tomat
1/2 dl rapsolje
salt & pepper
Fyll:
1 rødløk
1 løk
2 sjalottløk
2 vårløk
2 håndfuller oliven
100 g fetaost
100 g ruccola
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200ºC
- Bland alle ingrediensene til bunnen sammen i en bolle. Blir den for tør tilsett mer vann. Blir den for våt tilsetter du mer mel
- Kjevl ut deigen til en tynn bunn på et bakepapir
- Legg bakepapiret med bunnen på et stekebrett og stek i ovnen i 8-10 minutter
- Lag pestoen. Begynn med å kjøre nøttene i en food processor, deretter tilsetter du de resterende ingrediensene og bland videre til ønsket konsistens
- Kutt de forskjellige løk typene i tynne skiver og olivenene i middels tykke ringer
- Nå er det klart for å sette sammen pizzaen. Smør et tynt lag med pesto over bunnen. Deretter fordeler du løk, oliven og smuldret feta utover
- Skyv bakepapiret med pizzaen over på en rist (dette gjør vi for at bunnen skal bli ekstra crispy). Sett den tilbake i ovnen og stek i 8-10 minutter til
- Rett før du serverer drysser du over fersk ruccola
Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!