Gresk Pizza (glutenfri)

Crispy glutenfri pizza med greske smaker.

Oppskriften holder til 1 stor pizza eller 2 små.

Ingredienser:

Bunn:
2 dl bokhvetemel
2 dl rismel (pluss ekstra for kjevling)
1 ts bakepulver
1 ts fiberhusk
1/2 ts salt
1.5 dl vann
1 ss rapsolje

Pesto:
1/2 dl cashewnøtter
1 hvitløksfedd
1 dl soltørket tomat
1/2 dl rapsolje
salt & pepper

Fyll:
1 rødløk
1 løk
2 sjalottløk
2 vårløk
2 håndfuller oliven
100 g fetaost
100 g ruccola

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200ºC
  2. Bland alle ingrediensene til bunnen sammen i en bolle. Blir den for tør tilsett mer vann. Blir den for våt tilsetter du mer mel
  3. Kjevl ut deigen til en tynn bunn på et bakepapir
  4. Legg bakepapiret med bunnen på et stekebrett og stek i ovnen i 8-10 minutter
  5. Lag pestoen. Begynn med å kjøre nøttene i en food processor, deretter tilsetter du de resterende ingrediensene og bland videre til ønsket konsistens
  6. Kutt de forskjellige løk typene i tynne skiver og olivenene i middels tykke ringer
  7. Nå er det klart for å sette sammen pizzaen. Smør et tynt lag med pesto over bunnen. Deretter fordeler du løk, oliven og smuldret feta utover
  8. Skyv bakepapiret med pizzaen over på en rist (dette gjør vi for at bunnen skal bli ekstra crispy). Sett den tilbake i ovnen og stek i 8-10 minutter til
  9. Rett før du serverer drysser du over fersk ruccola

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Picture of Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg