Linseboller

Krydret og deilige linseboller med valnøtter og soltørket tomat. De passer perfekt som forrett/kanapé eller til pasta med tomatsaus. Oppskriften er både glutenfri og vegansk, og den gir rundt 35 boller.

Ingredienser:

2 dl linser
4 dl vann
1 ts grønnsaksbuljong pulver
4 dl valnøtter
1 løk (grovhakket)
2 hvitløksfedd (finhakket)
1 chili (finhakket)
3 ss soltørket tomat (finhakket)
2 ts paprika pulver
1 ts spisskummen
1 ts salt
3 ss bokhvetemel
1 håndfull fersk persille

Slik gjør du:

  1. Skyll linsene godt og plasser dem i en gryte med vann og buljong. Kok opp, sett på lokk, skru ned varmen og la det småkoke til vannet er borte, ca 20 minutter
  2. Kjør valnøtter, løk, hvitløk, chili og soltørket tomat i en foodprocessor til en jevn mos
  3. Bland linsene, valnøtt blandingen, krydder, mel og persille sammen i en stor bolle og la blandingen stå i minst 30 minutter
  4. Sett ovnen på 215˚C
  5. På et bakepapir ark pensler du et tynt lag med olje. Rull ut små boller av blandingen og legg dem på arket. Til slutt pensler du et tynt lag med olje på toppen av bollene. Sett det inn i ovnen og bak dem i 15 minutter
  6. Server med aioli eller sammen med pasta og tomatsaus!

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Picture of Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg