Yoga på nett vs studio – hva er best?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Nordmenn elsker å gjøre yoga hjemme, instruert fra en skjerm, og yoga på nett har økt betraktelig de siste to årene.

Men er det like bra? Hvilke fordeler og ulemper møter du som vil praktisere på nett?

Vi mener det alltid være være best å praktisere ”live” yoga med en instruktør. Men YogaFarm.no er ditt beste andrevalg.

Hvem velger å praktisere på nett?

Alle. Det er vår erfaring etter 3 år på nett. Noen praktiserer ved siden av å ha medlemskap på et studio, andre gjør kun yoga på nett. Det er folk i bygd og by, menn og kvinner, unge og gamle.
Er du en av dem som praktiserer på nett, eller vurderer det?
Da er det kanskje – som mange andre – fordi du:

  • ikke har et yogastudio tilgjengelig,
  • du ikke «føler deg hjemme» på yoga- eller treningsstudio,
  • kanskje har du ikke tid til å reise frem og tilbake, eller
  • tidsplanen din er uforutsigbar pga jobb, barn eller andre ting.

Eller vil du helst bare være alene når du praktiserer? Vi er mange som liker den fredfulle, stille hjemmepraksisen. Ingen å se på – ingen som ser deg. Enkelt å holde fokus på egen praksis.

Er det mer skader ved praktisering på nett?

På nett er det jo ingen yogainstruktør som er der for å «passe på» og rettlede.

Sannheten er at i de fleste yogaklasser på studio og treningssenter er det minimalt med retting og veiledning. Det er store klasser og timen går sin gang uten at man som instruktør har tid til å stoppe å veilede den enkelte.

Det er kun når du kjøper en privattime med kun deg og instruktør at du du får den fulle oppmerksomhet.

Når folk praktiserer hjemme alene viser det seg at de er:

  • mer oppmerksomme,
  • mer forsiktige og
  • mer konsentrert/fokusert å egne oppgaver – dvs mer mindful

Nettbasert yoga har derfor svært lav skadestatistikk (0,5%).
Dessverre er det slik at mange «legger sitt liv» i yogainstruktøren sine hender når de er på et studio, og tror at all yoga er helt ufarlig så lenge en instruktør er tilstede. Slik er det ikke. Mange får skader av yoga, akkurat som i andre idretter og annen type trening.
Dette kan vi unngå gjennom å innse at vi er alle ansvarlige for egen kropp og hva vi gjør med den. Det er kun DU som kjenner hvordan dagsformen din er, og det er kun du som vet dine begrensinger. Uansett om du er hjemme eller i et studio.

Nå får du super-rabatt på årsmedlemskap her på YogaFarm!

For kun kr 1390,- kan du gjøre så mye yoga du vil, når du vil, hele året.
Klikk her for medlemskap…  (Du får kun rabatten frem til og med 17. september 2017).

Den farlige YOGA-instruktøren

Ofte ser vi at ivrige instruktører skader sine yogaelever når de skal hjelpe dem dypere inn i en stilling eller rette på dem. Selv svært erfarne instruktører gjør dette. Med en skadestatistikk på 0,5% på våre nettbrukere vil vi si dette er så og si fraværende ved praktisering av yoga hjemme.

Jeg har selv opplevd å få en kneskade av en av Norges mest anerkjente yogainstruktører. Og har jeg trent opp folk med ryggskader fra yoga. De har rett og slett blitt pushet for hardt av sin yogaveileder/instruktør.

Når vi ikke har en instruktør som kan se deg, ta på deg og rette på deg, gir det noen begrensninger, men det gir også mange muligheter. Og det gjør at vi som utøvere tar mer ansvar selv, og jeg mener det er både viktig og bra.

Hva med progresjon?

Vår erfaring så langt tilsier at det er sannsynlig at progresjonen til de som kun praktiserer på nett er tregere når det kommer til selve asana-delen, altså den fysiske utførelsen av yoga. Den beste progresjonen her har de som har en privat yogalærer eller er fast i et studio og i tillegg praktiserer med oss på nett.

Når det gjelder den spirituelle, mindfulness-delen og effekter av yoga som indre ro, stress-reduksjon, følelsen av å være i balanse og velvære så er dette effekter 93% av våre nettbrukere melder om i større grad opplever, og at de får større effekt på disse områdene når de kan praktisere i komfortable omgivelser hjemme.

Yogastudio kan rett og slett virke stressende på deg. Man sammenlikner seg med andre, lurer på hva naboen holder på med, lurer på om tightsen sitter fint, det er for kaldt, det er for varmt, du har lyst til å gå på do eller slippe en fis. Det kan virke som bagateller, men det påvirker utbyttet vi har av timen.

MediYoga er like bra på nett

Medisinsk Yoga (MediYoga) bruker uansett ikke retting, slik at du vil ha en like god trening på nettet. YogaFarm er den eneste nettsiden med MediYoga og vi har et godt utvalg videoer. Interessen for denne yogaformen har økt betraktelig de siste årene, og både bedrifter og helsepersonell anbefaler nå folk med ulike plager Medisinsk Yoga. Les mer om MediYoga her…

Nettbasert = fleksibelt

YogaFarm.no er en fleksibel løsning for alle de som ikke har et yogastudio tilgjengelig, de som vil spare penger, de som vil trene mer enn sin faste time på studio og de som tar oss med på reise, ferie, hytta osv.

Selv om vi mener at nettbasert er ditt neste nr 2 valg av yoga, er vår erfaring gjennom 3 år at yoga på nett er en betydningsfullt tilskudd, og svært viktig for mange mennesker som ellers ikke ville praktisert like ofte eller i det hele tatt.

Anne Simone Kensho, yoga, YogaFarm, gründer, ceo, dagligleder, yoga på nett, nettyoga, detox, VIP dag, vipdag, juice, raw food, kosthold, bedrift, bedriftsyoga, kontoryoga,Vi forstår hvorfor nordmenn elsker yoga på nett, og vi er enige! Vi elsker det også!

 

Husk:
Yoga er ikke en konkurranse, men DIN praksis for deg selv, der du er idag.
Gå på matta med kjærlighet og et barns uskyldige iver.

Klem,
Anne Simone

 

Og hei, før du setter i gang…

Minner deg om rabatten du får nå. Du sparer mer enn 750 kr!

Bli medlem på YogaFarm idag:
Klikk her for medlemskap…               (Du får kun rabatten frem til og med 17. september 2017).

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg