Kirtan Kriya – meditasjon

skjermbilde-2014-10-03-kl--15-31-11

Logg inn
eller bli medlem for å få tilgang til hele videoen.

Kategori: Medisinsk Yoga, Meditasjon

Nivå: Alle

Yogastil: Medisinsk Yoga

Utstyr: Inget

Varighet: 15 min

FavoriteLoadingLegg til i dine favoritter

En kraftfull meditasjon, som virker både styrkende og balanserende.

I følge det yogaiske perspektivet gir denne meditasjonen  fullstendig mental balanse i sinnet. Videre sier yogaen at den forandrer polariteten i kroppens elektromagnetiske felt og styrker og balanserer dette. Kirtan Kriya sies også å virke helende på emosjonelle eller følelsesmessige sår. Den renser bort gammelt emosjonelt «skrot». For kvinner sies den å være ekstra kraftfull, da den hindrer psyken i å tiltrekkes av negative møter og negative relasjoner. Den renser opp i gammel energi.

Mantraet i meditasjonen sies høyt, hviskes og så sies stille. Hvis du oppdager at tankene begynner å vandre når du siermantraet inni deg, så går du over til å hviske det igjen en liten stund, så si det høyt en liten stund, og så tilbake til å si det inni deg.

Du gjentar mantraet høyt, hviskende og så stille for å forankre meditasjonens effekter på alle nivå i oss selv. I førlge yogaen har bevisstheten tre ulike språk:

  • Med normal stemme:  Det mennesklige, verdslige språket.
  • Med sterk hviskende stemme: Elskende, lengselens og følelsenes språk.
  • Mentalt, helt stille: Åndelighetens og det uendelighetens språk.

Du kan velge å visualiere at hvitt lys går igjennom deg og renser deg underveis i meditasjonen. Se for deg at en hvit, ren lysstråle kommer ned og inn toppen av hodet. Og at den eneten går ut gjennom pannen eller gjennom hele kroppen og ut føttene.

For best mulig effekt, anbefales det å gjøre meditasjonen i 40 dager på rad. =)

Møt instruktøren

Anne Simone Kensho

anne-simone-kensho-helseekspert-for-yogafarm

Anne Simone Kensho er grunnlegger og daglig leder av YogaFarm. Hun har praktisert yoga og meditasjon siden 2004 og "Mind-Mastery", Klassisk Yoga, Asthanga, Sivananda og Medisinsk Yoga har hovedsaklig stått på programmet. Anne Simone er ... Les mer