Yoga for barn

La barnet ditt lære yoga!

Barn elsker yoga, enten de gjør det alene eller sammen med deg som voksen.
Barn blir mer harmoniske med yoga, uansett hvilken yogaform man velger. Barn med konsentrasjonvansker eller som har behov for å være utagerende vil ofte også bli mer fokusert hvis de praktiserer yoga.

Når barn skal gjøre yoga er det viktig at det skjer på barnets premisser, og at ingen blir tvunget eller presset. La barn oppdage yoga selv, kjenne effekten og gjøre yoga når de selv har lyst til å gjøre det.

Til å begynne med er barnet kanskje bare tilskuer mens du holder på med yogapraksisen. La det se på og prøve seg frem. Barn er myke og kjenner som regel sine begrensninger godt, og de blir derfor ofte fort flinke. Det gir dem selvtilllit og ro i tillegg til de gode effektene av balanse, fokus og trening.

Den mentale effekten av yoga har like stor, og om ikke større effekt på barn som på voksne. Kjenn hvordan yoga og meditasjon påvirker din kropp og ditt sinn, og tenk så at den har en enda dypere virkning på et barn.

Tiden man bruker på hver øvelse kan gjerne kortes ned hvis barna er små. Og husk for all del meditasjonen etterpå! Den vil gi barnet en god rutine på å stilne tankene, gi kropp og sinn tiltrengt restutisjon og de får den gode vanen å være alene med seg selv en stund.

Husk å ha det gøy, og de litt større barna kan godt pushes litt på å holde ut i stillingen eller øvelsen.

Det skal aldri gjøre vondt eller være stikkende smerte, men det er greit å bli sliten.

Family doing stretching exercises at home