Morten Rønning

YogaFarm_NewBiggerAndBetter.png
Morten Rønning
Grimstad Yoga og Kristiansand

Morten var en ung og ambisiøs kampsportutøver som til stadighet skadet seg. I 20 årsalderen begynte han med yoga for rehabiliteres etter alle skadene. 

 32 år gammel ble han far måtte velge bort kampsporten. Livet fikk et annet fokus, og det ble ikke tid til alt. Dessuten hadde Morten operert såpass mange ganger i knærne at kroppen ikke tålte mer juling, bokstavelig talt! 

Men Morten ønsket å holde seg i form, og opplevde et tomrom etter kampsporten. Da ble yoga redningen. Dessuten kunne matta rulles ut når det var tid til det . Yoga ga en mulighet til fysisk trening, men også til å «gå innover i seg selv». Samtidig kunne han stille opp for familien som ektemann og far. Fra da ble Yoga en naturlig del av  livet og har vært det de siste 7 årene.

Yoga gikk fra å være rehabilitering til trening og nå livsstil. Etterhvert ble det også jobb. Morten har undervist yoga de siste seks årene. Han sin yogalærerutdannelse (200 RYT) med Marina Haugen.

Til daglig er Morten familiefar til 3 barn på 2, 4 og 6 år og mannen til Jenny. Han jobber som håndverker og underviser i Ashtanga på Grimstad yoga. Selv om Ashtanga er Mortens hovedpraksis, har et stadig større fokus på Pranayama (pusteøvelser).

Videoer

17 min

Morten forklarer Ashtanga- yogaens åtte deler

Morten Rønning

7 min

De fem kleshaene – hindringer til et rolig sinn

Morten Rønning

4 min

Jording i kroppen stilner tankene

Morten Rønning

11 min

Mortens oppvarming

Morten Rønning

15

Forklaring jump back- jump through – hopp i ashtanga

Morten Rønning