Massimo Barberi

Massimo har skrevet to bøker om yoga, og har en dyp respekt for yogaens urgamle visdom. Han krydrer gjerne timene sine med spennende historier fra indisk mytologi og kunnskap om yoga filosofi. Selv opplever han yoga som et holistisk system som gjennom effektive øvelser åpner for en dypere kontakt med oss selv; våre følelser, vår kropp, vår underbevissthet og en spirituell dimensjon inne i oss.  At han veksler mellom norsk, engelsk og sanskrit – blandet med sin sjarmerende italienske aksent-  gjør at vi elsker timene til Massimo!

“ The asanas, the Yoga positions, besides being exercises that help mind and body find balance, energy, harmony and health, also represent philosophical ideas” (fra boken Inside Yoga)

Massimo har praktisert yoga siden 1991. Han har jobbet som yogalærer i Italia og Norge siden 2000. 

Han er en av de få lærerne som faktisk har en universitetsutdannelse i yoga. Han har studert indisk filosofi og tradisjonell yoga ved universitetet for religionsstudier CSSR i Trento, Italia. Massimo har studert tradisjonell Hatha Yoga, Raja Yoga og Tantra Yoga med indiske swamier (tradisjonelle yogamunker), slik læren om yoga tradisjonelt har blitt delt fra lærer til elev – en til en.  I tillegg har han følgende lærerutdanninger: 

  • 700 timer yoga hos instituttet AMAYE i Sverige og Tyskland.
  • 200 timer yin yoga hos Arnhanta Yoga school i Nederland

I 2011 ble Massimo sertifisert som ayurveda terapeut ved the European Institute of Ayurveda i London. Ayurveda er den medisinske delen av yoga tradisjonen. 

Massimo er registrert som Yoga Elder hos International Yoga Network. Det betyr at Massimo har mer enn 5000 undervisningstimer. Massimo er lærers lærer.

Videoer