Finn roen med yoga, avspenning og gong

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Hektiske perioder er noe vi alle kjenner på imellom. Følelsen av at verden går for fort, og stress som bygger seg opp så stille og gradvis at vi knapt merker det. Ikke en gang når latteren uteblir, vi slutter å smile og tankesurret er mer eller mindre konstant.

Det eneste som står i fokus er jobb og organisering. Ingen lek og moro, ikke rom for impulsivitet eller kreativitet. Vi føler oss anspent og kortpustet. Kjenner du deg igjen i noe av dette?

Her kan du også lytte til spilling med gong, et såkalt gongbad, og med en gang kjenne på hvordan det er med gi deg en smak av «indre ro». Det er vår egen Gunn N. Morstøl som spiller, og du vil snart kunne høre mer av hennes musikk (gong) her på YogaFarm.

I tillegg vil bare minne deg på noe… (se de 2 gode tipsene!).

Håper dette kan være på å gi deg tilbake lekenheten, pusten og smilet! Prøv da vel!

2 tips for å nullstille kropp og tanker:

 1. Ikke ta livet for seriøst
  Det ligger naturlig å oss å prestere så godt vi kan. Men ofte er vi harde dommere med oss selv, og den indre kritikeren får herje som den vil, og vi ender med å kun tenke på alt som ikke er bra nok istedet for å være fornøyd med ting som de er. En kritikk som ikke er til nytte for noe eller noen. Men det kunne jo vært litt bedre, ikke sant? Kjenner du deg igjen i slike tanker?  Vi vet at dette ikke er, men så går vi alikevel i fella gang på gang. Her har vi en utfordring til deg:
  En hel dag skal du være fornøyd med ALT, uansett. Ikke noe «men…», bare akseptere at du er bra nok som du er. Klarer du det?
  Hver gang du blir stresset eller får opp ubehagelige eller sinte følelser, si til deg selv: «Jeg er bra nok, akkurat som jeg er».
 2. 10 – 15 minutter avspenning 
  Når krampa tar oss, og stresset kryper opp etter ørene er det på tide å ta en pause. En slikkelig time out innebærer en avspenning av god kvalitet. Og med det mener jeg at nervesystemet ditt roer seg, for til syvende og sist er det nervesystemet som styrer om kropp og tanker kobler av og hviler. Det er først da du virkelig henter deg inn.
  Vi har flere gode videoer med yoga, pust og avspenning som er laget for å å gjøre nettopp dette. Her har du to av dem:

30 min guidet meditasjon

10 min guidet pusteøvelse for avspenning

Gongbad er en annen måte å gi kroppen en deilig avspenning og ro.
Her har vi fått Gunn N. Morstøl til å lage en liten prøve-snutt til oss. Lyden blir bedre om du spiller på en god høytaler!

Bli med å oppleve gongbad, eller kom på workshop med Gunn N. Morstøl!
Ålesund 10. og 11. november 2017:

Mer info og påmelding her…

 

Hovedbilde i artikkelen:  Gunn N Morstøl, gongspiller og visuell kunstner.
Bildene på videoen er laget av Gunn selv. Video av Svein Gunnar Rydjord.

Forfatter:  Anne Simone Kensho

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg