5 yogaprogram for nakke, rygg og for et klart hode

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Ryggen verker, men du har vendt deg til det.

Nakken er stiv og det knaser når du beveger på hodet. Midt imellom rygg og nakke er skuldrene fanget i et spenn av muskler, og de trekker seg sakte oppover mot ørene som møll mot lyset. Stivhet og muskelsmerter i rygg og nakke har blitt normalen, og mange tror det må være slik.

«3 timer til så er klokka halv fire!» – Tenker vi, mens vi stirrer innbitt mot en skjerm og er så effektive vi bare kan.

Såre, tørre øyne og et hodet som kjennes ut som det er fylt av bomull, og du føler deg rett og slett «støl i hjernen». Klokka er halv fire, og vi går hjem som lett lobotomerte pinner som må brekkes løs fra kontorstolen.

Du kjenner kanskje igjen symptomene?

Mange av oss har stillesittende arbeid eller skoledager, og vi jobber mer effektivt enn noen sinne. Prestasjoner, iver etter å lykkes og tidspress driver oss til lange timer stirrende på en PC-skjerm. Men det finnes en løsning som er enklere enn først antatt!

Smertene kommer snikende og prestasjonsevnen daler, nesten uten at vi merker det…

Hodepine er mer og mer vanlig. Det samme er smerte og stivhet i nakke, skuldre og rygg. Øynene føles tørre, stive og slitne. Smerte bak øyeeplet. Etterhver klarer du ikke holde konsentrasjonen opp lenger. Sakte med sikkert, daler prestasjonevnen, arbeidstepmo reduserers og konsentrasjonen svikter.

Hjernen føles som en grøt. Energinivået stuper, og du derfra går på akkord med deg selv resten dagen, og sikter på å bare overleve frem til kvelds.

Det virker uunngåelig. Men er det egentlig det? Hvilke alternativer finnes for å gi deg selv en bedre dag på jobb og skole, og mer overskudd hjemme?

Hvor mye av dette kan du slippe å leve med?

Slik hadde jeg også det i mange år, og jeg gikk fast til behandling for nakke og rygg i mer enn 6 år. Det var helt til jeg begynte å bruke yoga spesifikt inn mot disse plagene. Så begynte jeg å kombinere tradisjonell yoga og Medisinsk Yoga (MediYoga) og utviklet konseptet KontorYoga, og de siste 8 årene har jeg klart meg uten behandling. Nå vet jeg akkurat hva jeg skal gjøre når blikket blir stivt, hodet tungt og nakke og skuldre verker.

Etter over 10 år som terapeut og treningsvileder har jeg hjulpet hundrevis av mennesker med å få en smertefri kropp med bedre fleksibilitet.

Men jeg har ikke alltid gjort ting «riktig» jeg heller. Etter en wiplash og lang tid i kontorjobb var jeg i mange år avhengig av regelmessig behandling av rygg og nakke. Alikevel hadde jeg smerter daglig, og slet mye med hodepine og tretthet. Det store vendepunktet fant jeg i kombinasjonen av Medisinsk Yoga, utdannelse i Biologisk Medisin og 16 års erfaring med hard trening i Forsvaret.

Nå er jeg smertefri, opplagt og har fått tilbake fleksibiliteten. 

Jeg holder dette vedlike selv med enkle øvelser og korte yogaprogram, teknikker som nå også har hjulpet mange andre mennesker. I perioder med hard belastning går jeg til behandling noen få ganger i året, ellers holder jeg meg enkelt i form selv. Og kroppen føles bedre enn noen sinne!

Nå får du rabatt på årsmedlemskap på YogaFarm!

Kun kr 1390 for et helt år med yoga hos oss.

Klikk her for medlemskap…  (Du får kun rabatten frem til og med 17. september 2017).

Dette er 1. steg – få en kropp det er deilig å leve med!

Under her får du 5 forskjellige yoga-program, og de passer også for deg som aldri har gjort yoga før. er Disse er supre å begynne med. På YogaFarm har vi i tillegg til KontorYoga flere program som er utviklet spesifikt inn mot denne type plager.

Det som er viktig å passe på er disse to tingene:

 • Ingen smerte! – Husk at alle er forskjellige, og selv om instruktøren gjør en øvelse, er det ikke sikkert kroppen din er klar for det idag. Begynn alltid rolig. Ha full kontroll på bevegelsen. Kjenner du stikkende smerte, så gjør mindre utslag, saktere bevegelse eller ikke gjør øvelsen i det hele tatt.
 • Daglig trening = rask bedring når situasjonen krever det.

Og hva mener jeg med det siste? Jo, hensikten er at du raskt skal klare å  gi slipp på spenningene og roe ned når stiuasjoen krever det. Redusere eller fjerne stress. For eksempel når du sitter på skolen, har eksamen eller midt i jobbdagen din, når du plutselig blir oppmerksom på at det begynner å knyte seg. Da skal du allerede kunne noen enkle, raske øvelser som kan gjøres på stolen i løpet av et par minutter, uten at du må legge deg ned på gulvet å gjøre et helt yogaprogram. Det tar seg ofte dårlig ut midt i en eksamen eller i åpnet kontorlandskap. 😉

Når du praktiserer yoga daglig vil det dannes et muskelminne og hjerneminne som gjør at trener opp evnen til å få kroppen til å slappe av på din kommando.

 1. Yoga for energi og søvn. 40 minutter. Dette meditative programmet med Medisinsk Yoga er med på å roe kroppen og gjøre at du henter deg inn raksere. Et fint program for å forebygge og styrke kroppen, slik at stress og spenninger ikke «tar deg» så lett.
 2. Dype lange pust. 10 minutter. Denne måte å puste på påvirker nervesystemet slik at vi reduserer stress, puster roligerer pulsen går ned og blodtrykkt synker (hvis det for høyt). Denne unviderselle pusteteknikken er gull verd å kunne, og du kan gjør den når og hvor som helst. Når du har trent på den en stund (6-8 uker) vil du merke at du kun trenger 3-5 pust før du «lander helt» og slipper stress og spenninger.
 3. Øye-yoga. 17 minutter. Disse øvelsene gjør underverker for slitne øyne. Disse øvelsene virker også godt på hodepine og begynnende migrene. Vi har muskler i øynene, og nerver som er forbundet med hjernen og den overordnede hormonkjertelen hypofysen. Øyebevegelsene du gjør i øye-yogaprogrammet er med på å trene synet, redusere hodepine og balansere hormonene i kroppen. Hvis slik yogaøvelser er ukjente for deg vil jeg absolutt anbefale deg å prøve! De åpner en ny verden av muligheter for å redusere spenninger og hodepine. Og man får faktisk bedre syn fordi de trener opp musklene i øynene!
 4. KontorYoga for nakke. 14 minutter. Dette programmet jobber lenger opp i ryggen og i nakken.
 5. KontorYoga for skuldre. 14 minutter. Her fortsetter vi å jobbe med øverste del av ryggen og skuldrene. Begge KontorYogaprogrammene gir avspenning i muskulatur og dermed økt energi og blodtilførsel til hodet.

Og hei, før du setter i gang…

Vi vil fortelle deg at du får rabatt på årsmedlemskap nå, kun 1390 kr pr år!

115 kr pr måned for så mye yoga du vil.
Bli medlem hos oss idag!
Klikk her for medlemskap…  (Du får kun rabatten frem til og med 17. september 2017).

Les mer om KontorYoga her…

Noen tips for å komme i gang:

 • Begyn med den yogavideoen du intuitivt føler at passer deg beste nå. Så kan du evt prøve fler etterhvert og kjenne etter hva du trenger mest og hvilket program som hjelper deg best.
 • Varier prgram når du går lei eller ikke har fremgang lenger.
 • Yogavideoen med «Dype lange pust» kan være både start og avslutning på en et hvilket som helst yogaprogram, elelr det kan gjøres for seg selv.
 • Du kan også gjøre et kort program midt på dagen, hvis du har mulighet til det i lunsjen etc. KontorYoga er perfekt for dette. Her trenger du ikek skifte, ha på trenignsklær ellr dusje. De gjøres ved arbeidsplassen uten at det går bort tid til reise og dusj.
 • MediYoga-programmet for energi og søvn kan med fordel gjøres hver dag, og er en fin start på dagen. Ta foreksempel en uke og stå opp 40 min før og begynn dagen med dette programmet, og kjenn for forskjellen selv!

Jeg ønsker deg en avslappet tid i møte, med klarhet i hodet og et smil om munnen.

Ha en fin dag!
Anne Simone

Var dette nyttig?  🙂  Del det gjerne med venner og kjente!

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg