La det bare skje – yoga med barn

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

(Hovedbilde: Nicki Twang)

Yoga for barn blir mer og mer populært og jeg hører hele tiden folk snakke om at nå må yoga inn i skolen, og at de gjerne skulle ønske at barna deres kunne gjøre mer yoga.

Det er så bra!

Men hvordan gjør vi egentlig yoga med barn og hvordan skal vi sørge for at yoga ikke bare blir enda en ting barna føler de skal mestre eller få til på en spesiell måte?

Jeg er så heldig å drive med dans og underviser barn helt ned i 4-årsalderen i Hip Hop. Jeg skal dele en opplevelse jeg hadde etter den første dansetimen med de minste barna nå i høst. Etter timen var det en av mødrene som kom bort til meg og sa at hun synes opplegget var så bra og hun likte godt måten timen ble gjennomført på. Jeg nikket, smilte og sa takk. Det jeg IKKE sa var at ingenting av det hun nettopp hadde observert var planlagt!

Alt skjedde helt spontant der og da. Jeg hadde det kjempegøy, og jeg følte at det hadde ungene også. Og det er jo kanskje her hemmeligheten ligger?

Intensjonen var aldri at barna skulle lære seg noe konkret, mestre noe spesielt eller få til noe jeg hadde sett for meg på forhånd. Intensjonen var danseglede, skapt gjennom frihet og trygget i egen kropp.

Ingrid Devor - yogainstruktør - yogafarm, 60 minutter ashatanga yoga video, - nettyoga - ashtanga yoga - alexander medin - puro yoga - oslo - yoga alliance - tt ryt 200 - trene yoga hjemme - gjøre yoga online - nettygoa, onlineyoga, yogaonline, yogafarm, yoga for barn, barneyoga, kidsyoga, groovy kids, yoga nybegynner - yogakurs - yogaevent - yogareiser - yoga i romsdalen åndalsnesDet er kun fra trygghet at glede kan skapes i egen kropp og at vi kan får det godt med oss selv både som barn og voksne. Og det er også det yogaen handler om. Fri seg fra alle tanker og ideer om at noe MÅ se ut på en spesiell måte, fri oss fra tanker om at jeg ikke er god nok fordi jeg ikke «klarer» en stilling. ALLE klarer alt, fordi i yoga er det det kroppen din gjør akkurat nå som er det eneste riktige. Det er dit kroppen din vil den skal, ikke lengre eller bedre.

Barn er naturlig mer i kontakt med dette naturlige og frie i oss og vår jobb som voksne er å la dette nydelige frie og naturlige blomstre. Uten å korrigere eller legge egne ønsker og ambisjoner inn i det barna gjør.

Så kos deg sammen med dine små når dere sammen ruller ut matta.
Finn fram barnet i deg selv, tørr å vær litt teit og leken og ikke heng deg opp i detaljene. Bare la det som skjer skje, helt uten innblanding, så kan jeg love deg at barnet har lyst å fortsette med yoga. Og alle de nydelige verktøyene fra yogaen vil helt av seg selv og gradvis bli en integrert del av barnet. <3

Ingrid Devor- yogainstruktør - yogafarm, 60 minutter ashatanga yoga video, - nettyoga - ashtanga yoga - alexander medin - puro yoga - oslo - yoga alliance - tt ryt 200 - trene yoga hjemme - gjøre yoga online - yoga nybegynner - yogakurs - yogaevent - yogareiser - yoga i romsdalen åndalsnesHa det gøy på matta!

Ingrid

 

Vær med oss å spre Yoga, del dette med venner og kjente!

Her er Ingrids video Yoga for barn!

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg