Sammen er vi sterkere! – Fredrikstad Yogafestival

 

I helgen går det et stort OMMM igjennom Østfold når Fredrikstad Yogafestival skal arrangeres for første gang. Vi spurte Heidi Nilsen hva som inspirerte henne til å skape en festival utenom det vanlige:

Ideen har brygget lenge
«Da jeg startet opp Studio Shanti med min samboer Rune i 2014 hadde vi ikke bodd i Fredrikstad mer enn ett år og jeg kjente egentlig ingen som drev med Yoga i området. En by av Fredrikstad sin størrelse burde ha en Yogafestival og ett synelig Yogamiljø. Da må man jo prøve selv…

Heldigvis hadde jeg hilst på Monica Green fra Lotus Yoga og da hun kom på en Yogaklasse på Studio Shanti fikk jeg endelig puffet til å ta kontakt.

Så en festival begynner slik:

To mennesker, to kaffekopper og lufting av ideen… «Hva tror du om å ha en Yogafestival her i byen?»

– «Det tror jeg er en kjempeide!»

Og så hadde ballen såvidt begynt og rulle.

Vi startet med å samle de av studioer og undervisere vi visste om og kunne få tak i til ett fellesmøte. Vi er mange i byen som driver med litt ulike stiler Yoga og vi kjente hverandre ikke særlig godt.

Det vi har til felles er en brennende interesse for Yoga og det Yoga har og tilby til den enkelte. Så med en tanke om at alle trenger Yoga og at det finnes en praksis for alle ble Fredrikstad Yogafestival til.

Dramatikk ble til samarbeid og nye vennskap
Og det ble litt dramatisk. Ikke festivalen, men personlig. Natt til Valentinsesdag 2016 var det en brann i bygget der Studio Shanti holdt til og det som hadde vært fokus og livet mitt i to år var plutselig borte.

Shanti var et viktig samlingssted for yogaentusiaster i hele Østfold, og plutselig sto vi uten et sted å være sammen om yoga, gode samtaler, latter og lek. Det var vondt å tenke på å måtte starte helt på nytt med det vi egentlig følte oss godt i havn med. Oppryddingsjobben var krevende og Studioet holder fremdeles til i midlertidige lokaler.

Etter dette ble Yogafestivalen så mye mer for meg. At jeg i denne tiden hadde blitt kjent med masse fantastiske inspirerende og dyktige mennesker var boosten som holdt meg gående igjennom vintern. I stedet for litt difuse “andre konkurrenter” følte jeg at jeg hadde Yogakolleger og venner. Å skape noe sammen, å skape ett Yogamiljø, ett felles prosjekt og samling virkelig ble ett lyspunkt. Det vi har fått ut av prosessen ble kanskje den viktigaste Yogaen i seg selv?

Vi ønsker å vise deg mangfoldet yoga har å by på, og at du skal få prøve og finne yoga du liker
Vi representere svært ulike stiler, og ønsker at deltagere på festivalen skal kunne få mulighet til å prøve Yoga det mangfoldet som vi har å tilby her i distriktet. Yin, Nidra, Asthanga, Global, Flow, Medisinsk, For barn, Kundalini, Meditasjon, Mindful, Rolig, Vinjasa, Hatha. Noe for alle…

Vi ønsker at festivalen skal bli ett samlingspunkt for Yogamiljøet og en anledning til å bli kjent med hverandre på tvers av stiler og studioer, og at det skal bli den store årlige yoga-happeningen i Østfold.

I år er vi mange som er med å bidra og vi håper at i årene som kommer at vi skal få med enda fler.

Sammen er vi synligere, sterkere og kan tilby mer til de som ønsker og praktisere. Nå er det bare et par dager igjen, og har sommerfugler i magen men jeg håper vi skal kunne se tilbake på en minneverdig festival.

Å arrangere Yogafestival i Gamlebyen er dessuten en fantastisk setting for en slik festival. Stemningen i Gamlebyen er magisk i seg selv og med hundre mennesker som praktiserer Yoga skal vi nok få litt liv i magien.

Fredrikstad yogafestival, yogafarm, yogainstruktør heidi nilsen, nettyoga, onlineyoga, yogafestivalVi ønsker deg velkommen til en yoga-opplevelse utenom det vanlige.

Bli med, gjør yoga med oss i helgen!»

Klem fra Heidi

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg