Glutenfri Sitron Kake med Squash og Basilikum Cashew Glasur

Grønnsaker gir god fuktighet til glutenfrie kaker. Squash er relativt mild i smaken og passer perfekt i denne sitron kaken. Ganske ålright å kunne spise grønnsaker til dessert også!

Oppskriften er nok til 6 bundtlette kakeformer på 10 cm.

Ingredienser:

Kake:

3 dl squash puré (1-2 squash)
2 sitroner (zest fra begge og juice fra 1)
2 egg
1/2 dl kokosolje
3 ss honning
2 dl malte mandler eller mandelmel
2 dl bokhvetemel
1 ss valmuefrø
1 ts stevia pulver
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt

Glasur:

2 dl cashewnøtter (bløtlagt over natten)
1 sitron (zest og juice)
1 stor håndfull basilikum
1/2 dl vann
1 ss kokosolje
1 ss honning

Slik gjør du:

Kake:

  1. Bland sammen de våte ingrediensene
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene
  3. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre
  4. Fyll røren i smurte 10 cm bundtlette former
  5. Stek i ovnen i 20-22 minutter på 175ºC

Glasur:

  1. Kjør alle ingrediensene i en blender til du har en jevn krem
  2. Når kakene er nedkjølt dypper du dem i glasuren

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Picture of Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg