Grønnsaker gir god fuktighet til glutenfrie kaker. Squash er relativt mild i smaken og passer perfekt i denne sitron kaken. Ganske ålright å kunne spise grønnsaker til dessert også!
Oppskriften er nok til 6 bundtlette kakeformer på 10 cm.
Ingredienser:
Kake:
3 dl squash puré (1-2 squash)
2 sitroner (zest fra begge og juice fra 1)
2 egg
1/2 dl kokosolje
3 ss honning
2 dl malte mandler eller mandelmel
2 dl bokhvetemel
1 ss valmuefrø
1 ts stevia pulver
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt
Glasur:
2 dl cashewnøtter (bløtlagt over natten)
1 sitron (zest og juice)
1 stor håndfull basilikum
1/2 dl vann
1 ss kokosolje
1 ss honning
Slik gjør du:
Kake:
- Bland sammen de våte ingrediensene
- Bland sammen de tørre ingrediensene
- Rør de våte ingrediensene inn i de tørre
- Fyll røren i smurte 10 cm bundtlette former
- Stek i ovnen i 20-22 minutter på 175ºC
Glasur:
- Kjør alle ingrediensene i en blender til du har en jevn krem
- Når kakene er nedkjølt dypper du dem i glasuren
Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!