Glutenfri Sitron Kake med Squash og Basilikum Cashew Glasur

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Grønnsaker gir god fuktighet til glutenfrie kaker. Squash er relativt mild i smaken og passer perfekt i denne sitron kaken. Ganske ålright å kunne spise grønnsaker til dessert også!

Oppskriften er nok til 6 bundtlette kakeformer på 10 cm.

Ingredienser:

Kake:

3 dl squash puré (1-2 squash)
2 sitroner (zest fra begge og juice fra 1)
2 egg
1/2 dl kokosolje
3 ss honning
2 dl malte mandler eller mandelmel
2 dl bokhvetemel
1 ss valmuefrø
1 ts stevia pulver
1/2 ts bakepulver
1/2 ts natron
1/2 ts salt

Glasur:

2 dl cashewnøtter (bløtlagt over natten)
1 sitron (zest og juice)
1 stor håndfull basilikum
1/2 dl vann
1 ss kokosolje
1 ss honning

Slik gjør du:

Kake:

  1. Bland sammen de våte ingrediensene
  2. Bland sammen de tørre ingrediensene
  3. Rør de våte ingrediensene inn i de tørre
  4. Fyll røren i smurte 10 cm bundtlette former
  5. Stek i ovnen i 20-22 minutter på 175ºC

Glasur:

  1. Kjør alle ingrediensene i en blender til du har en jevn krem
  2. Når kakene er nedkjølt dypper du dem i glasuren

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg