Lag din egen sjokolade, med næringsrik og smakfull kakao på 1-2-3! Tilsett din favorittsmak med bær, chilli, ingefær eller det DU liker. Og vips! Så kan du imponere venner og … deg selv!
Å lage sunn sjokolade er både enkelt og morsomt. La kreativiteten få fritt spillerom og lag store deilige sjokoladeplater til BARE DEG SELV. Putt på favorittbærene dine, eller dypp bærene i sjokoladen. Yummy – yummy!
Denne oppskriften på hjemmelaget økologisk sjokolade kan brukes som basis for alle smaker:
- 25 g kakaomasse eller kakaopulver (100% kakao)
- 50 g kakaosmør (den hvite massen)
- 2-3 ss kokosolje
- 1 ts vaniljepulver
- ca 1 ss yaconsirup, lønnesirup eller sukrin – smak til!
- Bær eller annet til pynt og smakstilsetning
Hakk opp kakaomasse og kakaosmør, og ha alle ingrediensesn i en glassbolle.
Sett bollen over vamt vann (vannbad) til ingrediensene har smeltet.
Visp det god sammen.
Hvis du vil ha i ingefær eller chilli, har du det i før du pisker det sammen. Bruk krydder eller rasp litt og ha i.
Pynt og smak med bær/frukt:
- Hell sjokoladen i former (jeg har brukt muffinsformer på disse)
- Sett til avkjøling i ca 15 min i kjøleskap – til sjokoladen er tykk, men fremdeles myk.
- Ta ut av kjøleskap og dekorer med dine favorittbær, frukt eller dypp frukt og bær i sjokoladen. Ha pinner i formene, hvis du vil lage sjokolade på pinne.
- Sett til avkjøling igjen i ca 15 minutter (eller i fryseren i 5 minutter).
- Nyyyt dine herlige fristelser!
Oppbevares i kjøleskap. Holdbarhet: Neppe mer enn et par dager – da har du spist dem opp! 😉
Del sjokolade – del glede – del oppskriften!
Her har jeg brukt sjokolade fra Økosjokolade #okosjokolade med tørkede jordbær, banan, kirsebær og blåbær.