Oppskrift på deilig sunn sjokolade med bær!

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Lag din egen sjokolade, med næringsrik og smakfull kakao på 1-2-3! Tilsett din favorittsmak med bær, chilli, ingefær eller det DU liker. Og vips! Så kan du imponere venner og … deg selv!

Anne Simone hjemmelaget sunn sjokolade yogafarm, nettyoga, yoga på nett, online yoga, yoga online, økosjokolade,Å lage sunn sjokolade er både enkelt og morsomt. La kreativiteten få fritt spillerom og lag store deilige sjokoladeplater til BARE DEG SELV. Putt på favorittbærene dine, eller dypp bærene i sjokoladen. Yummy – yummy!

Denne oppskriften på hjemmelaget økologisk sjokolade kan brukes som basis for alle smaker:

  • 25 g   kakaomasse eller kakaopulver (100% kakao)
  • 50 g   kakaosmør (den hvite massen)
  • 2-3 ss   kokosolje
  • 1 ts    vaniljepulver
  • ca 1 ss   yaconsirup, lønnesirup eller sukrin   – smak til!
  • Bær eller annet til pynt og smakstilsetning

Hakk opp kakaomasse og kakaosmør, og ha alle ingrediensesn i en glassbolle.
Sett bollen over vamt vann (vannbad) til ingrediensene har smeltet.
Visp det god sammen.
Hvis du vil ha i ingefær eller chilli, har du det i før du pisker det sammen. Bruk krydder eller rasp litt og ha i.

Pynt og smak med bær/frukt:

  1. Anne Simone hjemmelaget sunn sjokolade, jordbær, banan, blåbær, kirsebær, yogafarm, nettyoga, yoga på nett, online yoga, yoga online, økosjokolade,Hell sjokoladen i former (jeg har brukt muffinsformer på disse)
  2. Sett til avkjøling i ca 15 min i kjøleskap – til sjokoladen er tykk, men fremdeles myk.
  3. Ta ut av kjøleskap og dekorer med dine favorittbær, frukt eller dypp frukt og bær i sjokoladen. Ha pinner i formene, hvis du vil lage sjokolade på pinne.
  4. Sett til avkjøling igjen i ca 15 minutter (eller i fryseren i 5 minutter).
  5. Nyyyt dine herlige fristelser!

Oppbevares i kjøleskap. Holdbarhet: Neppe mer enn et par dager – da har du spist dem opp! 😉

 

Del sjokolade – del glede – del oppskriften!

Her har jeg brukt sjokolade fra Økosjokolade #okosjokolade med tørkede jordbær, banan, kirsebær og blåbær.

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg