Sushi er gøy å lage selv! Hvorfor ikke prøve en helt ny vegetar variant med quinoa? Den klebrige kvaliteten til quinoa gjør det til den perfekte erstatteren for ris.
Oppskriften holder til 2-3 portioner
Ingredienser:
2 dl quinoa
4 dl vann
1 ss revet ingefær
1/2 ts salt
1 ss ris eddik
1/2 dl sesamfrø (tørristet)
1 stor søtpotet (tykke strimler)
1-2 ss rapsolje
2 avokadoer (tykke strimler)
Alfa-alfa spirer
4 noriark
Bambusmatte
Slik gjør du:
- Skyll quinoaen og putt den i en gryte med vann, ingefær og salt. Kok opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det småkoke til vannet er borte. Ca 15-20 minutter
- Ta gryten av varmen, rør inn ris eddik og sesamfrø
- Maser søtpoteten i rapsolje, salt og pepper, og fordel den utover et bakebrett med bakepapir. Stek i ovnen på 200ºC i 20 minutter. Snu dem halvveis i steketiden
- Når alt har kjølt seg ned er du klar for å rulle sushien.
- Ha bambusmatten forran deg og dekk den med plastfolie
- Legg et noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp
- Fordel et tynt lag med quinoa utover noriarket, men ikke helt ut i kantene
- Legg søtpotet, avokado og spirer vannrett på nedre halvdel av noriarket
- Fukt den øvre kanten av noriarket med litt vann fra fingrene, dette vil fungere som lim
- Rull forsiktig rullen fra deg og oppover ved hjelp av bambusmatten. Pass på at rullen blir fast og at den limes godt i enden
- Legg rullen kaldt til alle er ferdige
- Kutt rullene i passende biter og server med soyasaus
Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!
Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!