Quinoa og Søtpotet Sushi

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Sushi er gøy å lage selv! Hvorfor ikke prøve en helt ny vegetar variant med quinoa? Den klebrige kvaliteten til quinoa gjør det til den perfekte erstatteren for ris.

Oppskriften holder til 2-3 portioner

Ingredienser:

2 dl quinoa
4 dl vann
1 ss revet ingefær
1/2 ts salt
1 ss ris eddik
1/2 dl sesamfrø (tørristet)
1 stor søtpotet (tykke strimler)
1-2 ss rapsolje
2 avokadoer (tykke strimler)
Alfa-alfa spirer
4 noriark
Bambusmatte

Slik gjør du:

  1. Skyll quinoaen og putt den i en gryte med vann, ingefær og salt. Kok opp, skru ned varmen, sett på lokk og la det småkoke til vannet er borte. Ca 15-20 minutter
  2. Ta gryten av varmen, rør inn ris eddik og sesamfrø
  3. Maser søtpoteten i rapsolje, salt og pepper, og fordel den utover et bakebrett med bakepapir. Stek i ovnen på 200ºC i 20 minutter. Snu dem halvveis i steketiden
  4. Når alt har kjølt seg ned er du klar for å rulle sushien.
    1. Ha bambusmatten forran deg og dekk den med plastfolie
    2. Legg et noriark på bambusmatten med den ruglete siden opp
    3. Fordel et tynt lag med quinoa utover noriarket, men ikke helt ut i kantene
    4. Legg søtpotet, avokado og spirer vannrett på nedre halvdel av noriarket
    5. Fukt den øvre kanten av noriarket med litt vann fra fingrene, dette vil fungere som lim
    6. Rull forsiktig rullen fra deg og oppover ved hjelp av bambusmatten. Pass på at rullen blir fast og at den limes godt i enden
    7. Legg rullen kaldt til alle er ferdige
  5. Kutt rullene i passende biter og server med soyasaus

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen –  se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg