Knekkebrød av frø og nøtter

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Sprø, smakfulle knekkebrød, naturlig fri for gluten, egg og melk. Perfekte til frokost eller som et lite mellomåltid. Raske og enkle å lage, og krever verken heving eller elting.

Ingredienser:

  • 150 gram     mandler (kvernet)
  • 70 gram     hasselnøtter (kvernet)
  • 2,5 dl    solsikkekjerner
  • 2,5 dl     sesamfrø
  • 2     spiseskjeer fiberhusk   (bakehusk)
  • 5 dl    vann
  • 1 ts    himalayasalt
  • Alternativ:  Tilsett 2 ts karve. Karve er godt for fordøyelsen og gir knekkebrødene en deilig kryddersmak.

Bland alt det tørre godt sammen først, så tilsetter du vann.
La røra svelle i 10-15 min. Røra er helt rennende etter du har tilsatt vannet, men fiberhusken gjør at det binder seg og blir en fastere røre. Legg bakepapir på 2 langpanner og fordel røra på disse to. Spre alt utover sånn at det dekker begge platene. Litt vanskelig, men bare bruk tid så finner du din måte å gjøre det på (med stekespade, slikkepott eller fingre med litt vann på). Bør være nogenlunde lik tykkelse over hele og ca 1/2 cm tykke.

Stekes på 165 grader varmluft i ca 1 time, til de er gyldne. Skjær opp ruter etter ca 20 min. Åpne oven av og til for å slippe ut dampen. Er de ikke helt tørre og sprø etter en time? – Skru ovene ned på minimum (40-50 grader). Ta knekkebrødene av bakepapiret og legg dem oppned og tørk dem til de er gjennomtørre og sprø.

YogaFarm, yoga for detox, fordøyelse og hormonbalanse, homoner, gass, anne simone kensho, frukt, bær, sunn mat, nøtter, frø, kål, tomater, eple, dadler, persille, yogamat, yoga på nett, trene hjemme

Oppskrift fra Anne Simone Kensho

 

Glede?  Del dette med venner og kjente! 🙂

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg