Sprø, smakfulle knekkebrød, naturlig fri for gluten, egg og melk. Perfekte til frokost eller som et lite mellomåltid. Raske og enkle å lage, og krever verken heving eller elting.
Ingredienser:
- 150 gram mandler (kvernet)
- 70 gram hasselnøtter (kvernet)
- 2,5 dl solsikkekjerner
- 2,5 dl sesamfrø
- 2 spiseskjeer fiberhusk (bakehusk)
- 5 dl vann
- 1 ts himalayasalt
- Alternativ: Tilsett 2 ts karve. Karve er godt for fordøyelsen og gir knekkebrødene en deilig kryddersmak.
Bland alt det tørre godt sammen først, så tilsetter du vann.
La røra svelle i 10-15 min. Røra er helt rennende etter du har tilsatt vannet, men fiberhusken gjør at det binder seg og blir en fastere røre. Legg bakepapir på 2 langpanner og fordel røra på disse to. Spre alt utover sånn at det dekker begge platene. Litt vanskelig, men bare bruk tid så finner du din måte å gjøre det på (med stekespade, slikkepott eller fingre med litt vann på). Bør være nogenlunde lik tykkelse over hele og ca 1/2 cm tykke.
Stekes på 165 grader varmluft i ca 1 time, til de er gyldne. Skjær opp ruter etter ca 20 min. Åpne oven av og til for å slippe ut dampen. Er de ikke helt tørre og sprø etter en time? – Skru ovene ned på minimum (40-50 grader). Ta knekkebrødene av bakepapiret og legg dem oppned og tørk dem til de er gjennomtørre og sprø.
Oppskrift fra Anne Simone Kensho
Glede? Del dette med venner og kjente! 🙂