Glutenfri grønnkålpizza

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

De flotte mørkegrønne bladene på grønnkålen er kjempe sunne og fulle av mineraler, vitaminer og kostfibre. Mange syns den har en veldig intens og nesten bitter smak. En fin måte å få i seg mer grønnkål på er for eksempel å putte den på pizzaen sin.

Oppskriften holder til 1 stor pizza eller 2 små.

Ingredienser:

Pizzabunn:
2dl bokhvetemel
2 dl brunt rismel (pluss ekstra for kjevling)
1 ts bakepulver
1 ts fiber husk
1/2 ts salt
1.5 dl vann
1 ss rapsolje

Pizzafyll:
1-2 ss olje
1 hvitløksfedd (finhakket)
200 g grønnkål (grovhakket)
salt og pepper
1 søtpotet
1 rødløk
2-3 håndfuller av valgfri revet ost
5-6 ss tomatpuré eller pizzasaus

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 200˚C
  2. Bland alle ingrediensene til pizzabunnen sammen i en bolle. Blir den for tørr tilsetter du mer vann. Blir den for våt tilsetter du mer mel
  3. Kjevl ut deigen til en tynn bunn på et bakepapir
  4. Legg bakepapiret med bunnen på et stekebrett og stek i ovnen i 8-10 minutter
  5. Når bunnen er i ovnen varmer du opp olje i en stekepanne. Stek hvitløken i oljen før du tilsetter grønnkålen og la dette surre videre til grønnkålen har falt sammen. Tilslutt tilsetter du litt salt og pepper etter smak
  6. Kutt søtpoteten og rødløken i tynne skiver, og riv osten
  7. Nå er det klart for å sette sammen pizzaen. Smør et tynt lag med tomatpuré over bunnen. Deretter fordeler du grønnkål, rødløk, søtpotet og ost utover
  8. Skyv bakepapiret med pizzaen over på en rist (dette gjør vi for at bunnen skal bli ekstra crispy). Sett den tilbake i ovnen og stek i 8-10 minutter

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg