De flotte mørkegrønne bladene på grønnkålen er kjempe sunne og fulle av mineraler, vitaminer og kostfibre. Mange syns den har en veldig intens og nesten bitter smak. En fin måte å få i seg mer grønnkål på er for eksempel å putte den på pizzaen sin.
Oppskriften holder til 1 stor pizza eller 2 små.
Ingredienser:
Pizzabunn:
2dl bokhvetemel
2 dl brunt rismel (pluss ekstra for kjevling)
1 ts bakepulver
1 ts fiber husk
1/2 ts salt
1.5 dl vann
1 ss rapsolje
Pizzafyll:
1-2 ss olje
1 hvitløksfedd (finhakket)
200 g grønnkål (grovhakket)
salt og pepper
1 søtpotet
1 rødløk
2-3 håndfuller av valgfri revet ost
5-6 ss tomatpuré eller pizzasaus
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 200˚C
- Bland alle ingrediensene til pizzabunnen sammen i en bolle. Blir den for tørr tilsetter du mer vann. Blir den for våt tilsetter du mer mel
- Kjevl ut deigen til en tynn bunn på et bakepapir
- Legg bakepapiret med bunnen på et stekebrett og stek i ovnen i 8-10 minutter
- Når bunnen er i ovnen varmer du opp olje i en stekepanne. Stek hvitløken i oljen før du tilsetter grønnkålen og la dette surre videre til grønnkålen har falt sammen. Tilslutt tilsetter du litt salt og pepper etter smak
- Kutt søtpoteten og rødløken i tynne skiver, og riv osten
- Nå er det klart for å sette sammen pizzaen. Smør et tynt lag med tomatpuré over bunnen. Deretter fordeler du grønnkål, rødløk, søtpotet og ost utover
- Skyv bakepapiret med pizzaen over på en rist (dette gjør vi for at bunnen skal bli ekstra crispy). Sett den tilbake i ovnen og stek i 8-10 minutter
Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!
Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!