Vegansk Risengrynsgrøt

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

I julen er det å finne mandelen i grøten like spennende når man er barn som voksen. Her er en oppskrift til de av dere som ikke spiser eller tåler melk. Slik at alle kan være med på leken! Oppskriften holder til ca 8 personer.

Ingredienser:

4 dl grøtris (kan gjøres enda sunnere ved å bruke brun kort-kornet ris)
8 dl vann
1 liter plantebasert melk (anbefaler ris eller mandelmelk)
1 ts salt
1 ts vanilje-ekstrakt
1 ts stevia pulver eller 1-2 ss annen søtning (kan sløyfes)

Slik gjør du:

  1. Kok opp ris og vann i en kjele, skru ned varmen og la det småkoke til vannet er absorbert
  2. Tilsett melken og varm det opp forsiktig, men ikke la det koke.  La grøten putre i 1-2 to timer mens du rører jevnlig
  3. Tilsett salt, vanilje-ekstrakt og stevia på slutten av koketiden

Rør inn en blansjert mandel og fordel grøten i skåler. Dryss over sukker og kanel, og avslutt en god dash plantebasert smør.

God Jul!

Herlig oppskrift og bilde av Aurora Steen – se bloggen hennes: The Indie Broccoli
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Aurora

Aurora

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg