Peanøttkarameller med sjokoladetrekk

Kombinasjonen av kokosblomstsukker og lønnesirup gir disse kulene sin karakteristiske karamellsmak. Sammen med peanøtter og sjokolade minner de om Snickers.
Peanøttkuler:

  • 40 g    peanøttsmør uten sukker og salt
  • 40 g    cashewnøtter, malt
  • 2 ss     lønnesirup
  • 2 ss     kokosblomstsukker
  • litt himalayasalt (ca ¼ – ½ ts)
  • 2          myke dadler
  • 1 ss     Cocosa, kokosolje

 

Sjokoladetrekk:

  • 50 g    kakao
  • ½ ts    vaniljepulver
  • 1,5 ss  agavesirup
  • 1 ts      lønnesirup (kan byttes ut med yacon- eller agavesirup)
  • 10 g    Cocosa, kokosolje

Pinner eller tannpirkere.

 

Slik gjør du:

  1. Begynn med å lage sjokoladen. Ha alle ingrediensene til sjokoladetrekket i en bolle og varm over vannbad. Hvis du ønsker å beholde alt raw, så pass på at det ikke blir for varmt (max 42 grader). Når alt er smeltet vispes det hardt sammen med en god visp. Ta va vannbadet og sett til kjøling i vanlig romtemperatur. Ikke tid til å lage sjokolade selv? Kjøpe en sjokolade du liker i butikken, smelt den i vannbad og bruke den i stedet. 😉 PS! Det er best med lys sjokolade.
  2. Lag deretter peanøttkuler. Bland alle ingrediensene til peanøttkulene godt sammen i en bolle. Rull kuler og sett kulene i kaldt i kjøleskap i ca 30 min. Når de er kalde fester sjokoladen seg i et tykkere lag. Når sjokoladeblandingen har romtemperatur tas kulene ut av kjøleskapet, stikk en pinne i hver og dypp dem i sjokolade. Sette dem på et matpapir på en flat tallerken eller et lite brett/fjøl eller liknede. Avkjøl i kjøleskap.

Oppbevares i kjøleskap hvis du klarer å vente med å spise dem!

 

Så dette godt ut?  🙂  Gled dine venner, del denne oppskriften!

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg