Appelsinkake med sjokoladeglasur, glutenfri

Deilig og saftig appelsinkake med kardemomme, tørkede tranebær og sjokolade glasur. Passer perfekt til kaffen. Den er gluten fri og uten raffinert sukker. Kaken kan gjøres vegansk ved å bytte ut egg med chia frø, og honning med agave.

Ingredienser:
400 g mandler eller mandelmel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts kardemomme
½ ts salt
1 dl rapsolje eller kokosolje
1 dl honning eller agavesirup
1 appelsin (zest og juice)
2 egg eller chia ”egg” (2 ss chia frø blandes i 6 ss vann)
2 dl tørkede tranebær (grov hakket)

Sjokolade glasur:
1 dl kokosfløte eller kokosmelk på boks
150g mørk sjokolade (minst 70%)

Slik gjør du:

  1. Sett ovnen på 180˚C og smør en 22cm kakeform
  2. Kjør mandlene til mel i en food processor
  3. Bland mandelmelet, bakepulver, natron, kardemomme og salt i en bolle
  4. Ha rapsoljen og honningen i en kjele på lav varme til det er helt flytende. Deretter tilsetter du zesten og juicen fra appelsinen
  5. Tilsett honning blandingen til bollen med de tørre ingrediensene
  6. Visp eggene lett og rør dem forsiktig inn i røren sammen med de tørkede tranebærene.
  7. Hell røren i kakeformen, sett den inn i ovnen og stek kaken i 40 minutter (Du kan dekke kaken med aluminiumsfolie de siste 15 minuttene av steketiden hvis den begynner å se brent ut).
  8. Ta kaken ut av ovnen og la den kjøle seg ned i minst 30 minutter før du fjerner formenNår kaken er nedkjølt lager du glasuren. Smelt sjokoladen sammen med kokosfløten i et varmebad. La den stå i 30 minutter og fordel et godt lag med glasur over kaken.

 

Herlig oppskrift og flott bilde av Aurora Steen – se bloggen: The Indie Broccoli.
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!

Ser dette godt ut?  🙂  Del oppskriften med venner og kjente!

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg