Deilig og saftig appelsinkake med kardemomme, tørkede tranebær og sjokolade glasur. Passer perfekt til kaffen. Den er gluten fri og uten raffinert sukker. Kaken kan gjøres vegansk ved å bytte ut egg med chia frø, og honning med agave.
Ingredienser:
400 g mandler eller mandelmel
1 ts bakepulver
½ ts natron
1 ts kardemomme
½ ts salt
1 dl rapsolje eller kokosolje
1 dl honning eller agavesirup
1 appelsin (zest og juice)
2 egg eller chia ”egg” (2 ss chia frø blandes i 6 ss vann)
2 dl tørkede tranebær (grov hakket)
Sjokolade glasur:
1 dl kokosfløte eller kokosmelk på boks
150g mørk sjokolade (minst 70%)
Slik gjør du:
- Sett ovnen på 180˚C og smør en 22cm kakeform
- Kjør mandlene til mel i en food processor
- Bland mandelmelet, bakepulver, natron, kardemomme og salt i en bolle
- Ha rapsoljen og honningen i en kjele på lav varme til det er helt flytende. Deretter tilsetter du zesten og juicen fra appelsinen
- Tilsett honning blandingen til bollen med de tørre ingrediensene
- Visp eggene lett og rør dem forsiktig inn i røren sammen med de tørkede tranebærene.
- Hell røren i kakeformen, sett den inn i ovnen og stek kaken i 40 minutter (Du kan dekke kaken med aluminiumsfolie de siste 15 minuttene av steketiden hvis den begynner å se brent ut).
- Ta kaken ut av ovnen og la den kjøle seg ned i minst 30 minutter før du fjerner formenNår kaken er nedkjølt lager du glasuren. Smelt sjokoladen sammen med kokosfløten i et varmebad. La den stå i 30 minutter og fordel et godt lag med glasur over kaken.
Herlig oppskrift og flott bilde av Aurora Steen – se bloggen: The Indie Broccoli.
Nye oppskrifter hver torsdag, så meld deg på nyhetsbrevet!
Ser dette godt ut? 🙂 Del oppskriften med venner og kjente!