Overskuddet fra festivalen går til Back In The Ring. Hva betyr det?

Vi er på Nøsen Fjellshotell mellom Fagernes og Hemsedal, et hotell som bærer tegn på til at menneskehender nylig har gjort en innsats for å gjøre stedet vakkert, hjemmekoselig, lyst og trivelig. Deler av bygget er nyoppusset i duse lyse farger, mens små detaljer av tradisjonelle norske motiver som vi typisk finner på gamle hytter og skysstasjoner er bevart.

Foto: Omar Sejnæs
Foto: Omar Sejnæs

Hardt arbeid med et smil!

Overgangen er stor når du går igjennom korridorene og plutselig kommer inn i noen av de rommene som ennå ikke er fornyet. Her bærer det store staselige bygget preg av mørke 80-tallsfarger, vegg-til-veggtepper, slitte overflater og knirkende dører. Det er som å gå inn i en annen tidsalder eller et annet bygg. Kontrastene vi ser sier noe om hvilket arbeid som er lagt ned her den siste tiden. Men hvem er så disse ildsjelene som har pusset opp, og hvorfor gidder de å satse på dette gamle hotellet hvor driften har vært nedlagt i over to år?

Karma yoga

Det er den anerkjente norske yogalæreren Alexander Medin og gjengen i Back In The Ring som har tatt stedet under sine vinger. De har lagt ned uttallige timer med karma yoga – frivillig arbeid. Etter år med mørke vinduer skal hotellet nå få nytt liv og bli et lyspunkt hvor mennesker kan finne ro og mer mening i livet. Et rekreasjonssted omgitt av vakker natur. Nøsen skal bli et sted for både deg, meg og de som trenger litt ekstra omsorg.

 

Foto: Omar Sejnæs
Foto: Omar Sejnæs

Back In The Ring – hjelp til selvhjelp.

Dette er en del av stiftelsen «Yoga for Livet» som ble etablert i 2012 som en veldedig organisasjon. Bakgrunnen for etableringen var å utforske alternative veier i rehabilitering av innsatte, rusmisbrukere og unge mennesker på skråplanet.

Formålet er å gi mennesker et redskap til å hjelpe seg selv, så de kan finne sin plass i et felleskap og bli en ressurs for seg selv, andre og samfunnet. Når man lykkes med dette, vet vi av erfaring at mennesker får et mer verdig liv og de lærer seg prioritere bort destruktive mønstre i sin livsførsel og tar dermed større ansvar for sine liv og handlingsmønstre.

 

Foto: Omar Sejnæs
Foto: Omar Sejnæs

 

Hva er Back In The Ring?

  • For de som gjør comeback i livet
  • For å fremme større selvinnsikt og velvære
  • Et ”behandlingsopplegg”, ettervern og felleskap for de som faller utenfor
  • Hjelper mennesker som har havnet på skråplanet til å mestre hverdagen litt bedre

 

Foto: Omar Sejnæs
Foto: Omar Sejnæs

Hva gjør Back In The Ring?

  • Bruker Yoga som et verktøy for å mestre livet
  • Underviser jevnlige yogaklasser som et lavterskeltilbud
  • Organiserer friluftsaktiviteter, reiser og turer
  • Hjelper rusavhengige til et sunnere liv
  • Hjelp til å ta større ansvar for egen helse og velvære
  • Bygger opp gode rutiner
  • Arbeidstrening på forskjellige områder
  • Interaksjon mellom deltagere og ”vanlige” borgere
  • Forsøker integrere deltagerne tilbake til samfunnet

Back In The Ring 2015:

  • Yogaklasser 2 ganger i uken i Oslo
  • En gang i uken i Stavanger, Bergen og Trondheim
  • Fellesaktiviteter og turer til Nøsen
  • 10 ukers yogaprogram i Oslo i sommer 2015
  • 1 ukes yoga festival på Nøsen. BITR medlemmer
  • 4 ukers tur til India i Oktober for 20 personer. De skal jobbe som frivillige (karma yoga) med oppussing av et yoga retreat senter, skole og tempel

 

Gode resultater så langt

Vår erfaring så langt er at våre deltagere har fått en mye bedre livskvalitet, gjenopptatt kontakten med familie, og har begynt med frivillig arbeid for forskjellige organisasjoner. Flere har sluttet med Subutex, Subuxon og Metadon, og mange er nå aktive arbeidssøkere.

Foto: Omar Sejnæs
Foto: Omar Sejnæs

 

Et levende eksempel

Erlend er av gutta i Back In The Ring som har vært her og jobbet som frivillig under Norges Yogafestival. Han er utrolig glad for å bli gitt denne muligheten med BITR. Flaks i uflaks, som han sier. Opplegget med BITR har betydd mye for ham, og bragt ny glede i livet, hjulpet han å bygge et nytt og bedre kontaktnettverk, styrke vennskap og få hjelp til å snu negative tanke- og handlingsmønster.

 

 

Foto: Omar Sejnæs
Foto: Omar Sejnæs

Nøsen Fjellhotell har blitt til Nøsen Yoga.

I skrivende stund arrangeres Norgs Yogafestival, og yogaentusiaster fra hele landet er samlet her.

Fremover blir Nøsen et sted for yogaarrangementer og andre liknende eventer. I perioder blir det mulighet for å leie hotellet, og overskuddet går til stiftelsen Yoga for Livet. Her skal også rusmisbrukere på vei tilbake til et bedre liv ha et sted å komme til som en del av reisen fra et liv med misbruk.

Du kan være med å gjøre en forskjell!

Stiftelsen Yoga for Livet, og under denne Back In The Ring og Gangster Yoga, gir viktig og etterlengtet livskvalitet til dem som er en del av programmet her.
Du kan være med å støtte prosjektet ved å leie Nøsen hotell, delta på arrangementer her, jobbe som frivillig eller å støtte med en pengegave. Alle bidrag er viktige, små og store.

 

Foto: Omar Sejnæs
Foto: Omar Sejnæs

SMS donasjon

Send kodeord «YOGA» mellomrom «VALGFRITT BELØP» til nr: 2434
For eksempel:  <YOGA 200 > sendes til 2434

Bankoverføing:
Sett ønsket beløp til stiftelsen Yoga for Livet
på kontonummer: 1503.32.15980

 

Vi gleder oss til å følge Nøsen Yoga, Back In The Ring og Alexander Medin med dette flotte arbeidet fremover!

 

Synes du dette var en viktig artikkel? 🙂 Del den med venner og kjente!

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg