Hvorfor retitusjon er så viktig, og hva er kvalitets-hvile

Noen ganger blir vi så ivrige og pliktoppfølgende med yoga og trening at vi glemmer å legge inn kvalitativ restitusjon. Derfor har vi en «hvile-uke» nå, med yoga som bygger energi fra bunnen og gir kroppen godt med rom for å sette igang de naturlige helingsprosessene.

Når vi trener hardt bryter vi ned muskler, og den trenger hvile for å bygges opp. Når vi gjør nye ting dannes det nye nervebaner i hjernen. Når du har trent, praktisert yoga eller hatt andre hektiske ting på programmet i livet ellers, så trenger kropp og sinn en velfortjent pause.

Medisinsk Yoga, pusteøvelser og meditasjon er kanskje de beste måtene å gi deg selv denne viktige restitusjonen på.

Kvalitetshvile krever at kroppen reduserer stress.
Det holder ikke å bare sette seg ned, se på TV eller lese en bok. Mange hviler faktisk ikke skikkelig og har ikke gjort det på mange år. Resultatet kan bli sykdom og utbrenthet. Det å lukke øyenne og praktisere aktive øvelser som påvirker nervesystem, hjerne, fordøyelse, puls og pust, gir en effektiv restitusjon og hvile av høyeste kvalitet. Dermed trenger du også mindre hvile. Det å tenke positive tanker og innta en positiv innstilling, er med på å styrke effekten.

Yogaprogrammene vi anbefaler her har øvelser som påvirker nervesystemet positivt, og dermed er med på å redusere stress umiddelbart. Pusten roer seg og pulsen synker. Du kjenner deg rolig og mer ovenpå mentalt. Du blir mer tilstede i nuet og vil føle mer klarhet.

Prøv Medisinsk Yoga i 10 dager, og kjenn forskjellen selv.

Kom igang med din daglige meditasjonspraksis.

Innføring i meditasjon finner du her…

 

«Pust inn. Pust ut. Gi slipp.»

Hjertelig hilsen oss i NettYoga-crewet

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg