Tar du utfordringen: 2 uker med ren mat?

NettYoga Challenge «Det er deilig å være i gang!» har fokus på detox, og vi gir deg utfordringen om å kun spise «ren mat» i 14 dager. Helst 100% vegetar. Det betyr å kutte ut «all undøvendig mat». Med det menes mat som vi ikke trenger som drivstoff eller byggesteiner, å velge rene råvarer og å lage mat fra bunnen av.

Kroppen er designet til å rense seg selv, men idagens vestlige verden tilfører vi så mye «ekstra» at kroppens naturlige kapasitet ikke klare å få ut alt. Det hoper seg opp inni oss. Dermed oppsto uttrykket «velferdssykdommer». Vi spiser oss rett og slett bort ifra god helse. Derfor gir vi deg nå utfordringen om å kutte endel matvarer i 2 uker, slik at du gir kroppen litt avlastning.

Dette er ditt oppdrag:

Kutte ut følgende mat i 14 dager:

 • Ferdigmat
 • Kaffe eller sort te
 • Alkohol
 • Nikotin (røyk/snus/tobakk)
 • Brus og kullsyreholdige drikker (også farris)
 • Eddik   (eplecidereddik er greit!)
 • Appelsinjuice (ferskpresset er greit!)
 • Majones
 • Melk, melkeprodukter, meieriprodukter, myse, kasein, melkeprotein, ost, is, fløte, yoghurt, kesam osv. Meierismør i små mengder er ok!
 • Kjøtt   (viltkjøtt i små posjoner ok)
 • Oppdrettsfisk
 •  Sukker, søtsaker, kaker, bakevarer og gotteri. Også apartam og aseskulfamK!
  NB! Sursøt saus er full av sukker! Og en del andre matvarer. ;) Les på innholdfortegnelsen.

Så du utfordres til å:

 1. Spise vegetarmat og fisk (evt litt viltkjøtt), laget fra bunnen av!
 2. Spise minst en salat hver dag (rå mat er bra)

… Så enkelt, men så uvant for mange. Bestem deg for om du skal starte imorgen eller mandag, og hold deg til planen din. Sammen med yogaprogrammet for detox, gir du kroppen en herlig vårrengjøring!

 Blir det for tøft? Ta mini-utfordringen istedet!

 

99% nytte og 1% avfall

Se for deg at når du spiser mat er det som å pakke ut en ny ting du har kjøpt. Det er endel emballasje som bare skal kastes, og så er det den nyttige tingen du skal bruke inni. Slik er det med mat også. Den skal fordøyes og brytes ned til små molekyler som kroppen skal bruke, enten som drivstoff og energi, eller som byggesteiner. En del av maten er nyttig, og resten er «innpakning». I en fastfood hamburger er det kanskje 5% nyttig mat, og 95% innpakning, mens en agruk kanskje har 99% nyttig mat og 1% innpakning. Det sier seg selv at det lønner seg å velge mat med minst mulig innpakning.

Fordøyelse krever energi

Derfor blir det lite energi av mat som har høy prosent innpakning og lite næringsverdi. Da forbruker kroppen mer energi og næringsstoffer på å fordøye maten og skille den den ut, enn vi har fått i oss av å spise den. Vi føler oss mette i magen, men energinivået er lavt. Er det lite vitaminer og mineraler i kostholdet føler vi oss ofte sultne selv om magen er mett. Vi er fysne på «noe» hele tiden. Det er som om kroppen hungrer etter næring.
Når vi spiser grønnsaker og annen vegtarmat som har høyt innhold av vitaminer, mineraler og planenæringstoffer, blir det fest i kroppen! Den deler ut kvalitetsbyggeteiner, og bruker opp lager av fett. Vi blir lett i kroppen og klare i toppen.
Vitaminer og mineraler finner vi først og fremst i grønnsaker, frukt, bær, urter og annen vegetarmat. Fra bønner, linser, erter, nøtter og frø får vi proteiner, fett og noe karbohydrater, men også mye viktige mineraler og endel vitaminer.

Vegetar-mat  =  høy% nytte og lav% «innpakning»

Kroppen vedlikeholdes hele tiden. Deler byttes ut, og i løpet av 6 måneder regner man med at så mye som 70% av kroppen er fornyet. Tenk hvilke muligheter det gir oss! Vi kan bygge oss «en ny kropp» på under ett år ved å velge kvalitetsbyggesteiner.

 

Bon appetit!

✩ॐ✩

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg

Kontakt oss

kundeservice@yogafarm.no

Følg oss på sosiale medier:

YOGAFARM AS – Org nr 924 958 138 – Salgsbetingelser