Positivitets-dietten

Har du prøvd denne?
Dette er den morsomste og letteste dietten som finnes. Den er kanskje også den viktigste. Den er et supert suplement til NettYoga Challenge Januar, og er fin å kombinere med feks hodestående.

Hva går den så ut på?

Enkelt og greit går det ut på å eliminere alle inntrykk og møter som gir deg ”den dårlige magefølelsen”.

Positivitets-dietten er noe man hopper i med liv og lyst og glimt i øyet. Hele poenget er at den ikke skal være så alvorlig, og ikke er det så vanskelig heller. Så hva gjør man egentlig for å kutte all disse ”negative påvirkningene”?

Jo, i denne dietten kutter du ut nyheter, voldsfilmer, spill, bøker, filmer, mennesker og situasjoner som gjør deg stresset, oppkavet, redd, irritert, trist, sint, agressiv eller gir deg andre vonde følelser eller spenninger i kroppen.

Og her gjelder det å være ærlig med seg selv, og ikke manipulere bort kjipe følelser, ved å ”finne seg i ting”. Flink Pike Klubben gjelder ikke når man er på positivites-dietten! 😉 Kjenn etter i magen.

I stedet nyter du tiden med å gi deg selv noe som morer deg, gjør deg glad, tilfreds og fornøyd. Lykk øynene noen sekunder og bare kjenn hva de følelsene betyr for deg. Se en komedie, musikk, teater, konsert eller lage favorittmaten din, spille et spill eller være med de menneskene som får deg til å føle deg vel, og som gir deg energipåfyll. Forsvinn inn i en hobby du elsker, og som får tid og rom til å opphøre. Eller du kan høre et motivasjonsforedrag. De finnes i tusenvis på Youtube, helt gratis. Søk på et tema du liker, enten det er hagearbeid, business, trening, selvutvikling osv, og du finne vil masse. Selv om jeg skriver dette humoristisk, så er det en base av pur og kjærlig seriøsistet i dette. Det er svært stress-forløsende å ta seg fri fra ubehagelige følelser. Når vi tenker tanker som fremkaller negative følelser, selv om det bare er noe vi ser eller leser, og som egentlig ikke angår oss, så utløses det stresshormoner i hjernen og nervesystemet vårt.

Les tegneserier, fortell vitser, vær optimistisk, syng en sang, gå en tur i skogen. Bestem deg for å ha det bra.
Kutt ut en masete svigemor eller eller hun venninnen som alltid ringer deg for å klage over alle de mislykkede datene hun har vært på. Nyt friheten din, og kjenn på hvor godt det er å si ”nei”, selv om det er nei til nyheter. Hvis ikke du blir skikkelig glad av nyhetene, så skru dem av!

Skru på sporten eller syng heller av full hals til Beat for Beat, mens du rocker rundt i stua med fjernkontrollen som mikrofon! Eller dra med deg gubben over stuegulvet i et forsøk på en foxtrot, til en reprise av Skal vi Danse.

Yeah! Da snakker vi positivites-diett!

 

Rock ´n´Yoga!
✩ॐ✩

ha det moro, ikke ta seg selv så høytidelig, anne simone

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg