Hvordan går det? Merker du noe?

Nå er NettYoga Challenge Januar ute i sin andre uke,og vi har fremdeles fokus på detox og fordøyelse, med lett styrke og tøying attåt.

Det er vanlig å kjenne seg litt stinn eller øm i området under ribbeina de første dagene. Store måltider og stress setter seg her. Det gjør at vevet i dette området, solar plexus, strammes, og dermed blir pusten grunn (går ikke ned i magen), og fordøyelses organene i dette området klarer ikke å jobbe optimalt. Magesekken skiller ikke ut like mye fordøyelsesvæske, galleblæren kan får problemer med å tømme seg, og bukspyttkjertelen det samme.

Når du gjør øvelsene i yogaprogrammet for Detox og fordøyelse, som er hovedprogrammet under challengen, hjelper du kroppen å løse opp i spenninger i solar plexus, og fordøyelsen normaliseres. I tillegg balanseres hormonene gjennom stimulering av de store hormonkjertlene, og programet er skreddersydd for å støtte den naturlige avgiftnings- og utrensingevnen kroppen har. Lever, tarmer, magesekk, bukspyttkjertel, lymfe, sirkulasjon og hormoner. Alt er tatt med her.

Etter hvert vil også pusten blir fullstendig og gå dypere ned i magen, noe som igjen gir avspenning og bedre oksygenopptak til hele kroppen. Meditasjonen, som er satt opp om kvelden, hjelper pusten.

Er du svært stram i solarplexis, eller kjenner at pusten din er grunn, kan du prøve dette programmet: Yoga mot stress

 Til sist: Husk å gi deg selv en klapp på skulderen hver kveld, og gi deg selv den rosen du fortjener! Uansett hvor stor eller liten innsatsen har vært, så gå alltid til sengs og vær fornøyd med deg selv. Gi et blunk og et smil til deg selv, og si «jeg er helt herlig!».

 

Nyt dagen!
✩ॐ✩
Hjertelig hilsen oss i NettYoga-crewet!

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg