Finn din indre motivasjon – sett deg gode mål

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Hvilke mål har du med yoga-praksisen?

Napoleon Hill viet livet sitt til å studere hva som gir mennesker suksess, og fant ut at det finnes en oppskrift. Uansett hvilket området i livet vi ønsker suksess i, så har alle mennesker mulighet til nå sine mål. Han studerte mer enn 20.000 mennesker, og var så heldig å få tilbringe tid sammen med store navn som Thomas A. Edison og Henry Ford. Disse og flere andre beviste en ting: Vi må sette oss konkrete mål for å vekke inspirasjon og engasjement hos oss selv. Så nå inviterer jeg deg til å gjøre det samme.

Gjør følgende:

  1. Skriv ned målet ditt på et eget ark.
  2. Skriv noen stikkord med hva som motiverer deg.
  3. Lukk øynene og SE for deg sluttresultatet. Så FØLER du hvordan det vil være å ha nådd dit. Kjenn på den gode følelsen. Lev deg inn i det og la følelsen få vokse i deg. Bruk 2-3 minutter på dette. Dette punktet er svært viktig!
  4. Hver morgen og hver kveld: Les målet ditt og motivasjonen høyt, og gjør pkt 3.

 

Hvordan sette seg gode mål:

Noen ganger er det vanskelig å finne og formulere et godt mål. Vi ender ofte med noe slik som: Komme i bedre form, gå ned i vekt, forebygge skader, bli mer fleksibel og sterk eller å gjennomføre så og så mange økter pr uke.
Men hvorfor? Den egentlige motivasjonen vår ligger i svaret på HVORFOR.

Hvis du ønsker å bli i bedre sterkere, gå ned noen kilo eller bli mer fleksibel, kan det være fordi du vil føle deg mer sexy og vakker. Eller vil du være i best mulig form fordi du planlegger å bli gravid? Hvor mye betyr i tilfelle det å få barn for deg? Kanskje du vil forebygge skader eller reduserer smerter slik at du kan ta opp igjen en gammel hobby, leke mer med barna eller bare får å slippe smertene. Hvis du har mål om å gjøre en yoga-økt hver eneste dag, er kanskje den virkelige motivasjonen at det får deg til å føle deg vel fordi du stresser ned. Velvære er også viktig.

Kjenn etter hva som trigger følelser i deg, hva som virkelig får deg til å tenne av iver, glede og engasjement! Da rører du ved det som gir deg ekte motivasjon. De fleste av oss bruker yoga og meditasjon for å redusere stress, finne indre ro, styrke oss selv mentalt og som en støttestpiller til å få større suksess på andre områder i livet. Men vær så konkret du kan når du skriver ned mål og motivasjon. Gjerne tidsrom, antall, hvor mye osv.

Bruk litt tid til å tenke igjennom hva som er viktig for deg. Vær ærlig med deg selv, så blir det lettere å sette seg gode mål.

 

Eksempler på mål:
Fra i dag skal jeg begynne å meditere i 10-15 minutter hver kveld, slik at jeg reduserer mitt daglige stressnivå. Fordi jeg skal nyte og glede meg over livet, både på jobb og hjemme, og være tilstede i nuet.

Jeg skal gå ned 2 kg i januar og stramme opp kroppen. Jeg skal fortsette å praktisere yoga som styrker kroppen 2 ganger pr uke, slik at jeg kjenner meg vakker, sexy og strålende!

Jeg skal praktisere yoga 3 ganger pr uke, i minst 1 time hver gang, slik at jeg er ved god helse når jeg blir gravid.

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg