Kirsebærkrem – raw & vegan

Denne friske ”kremen” er proppfull av antioksidanter og viktige næringsstoffer!
Og så er den raw og vegan! Den er fri for melk, sukker, gluten og egg.

 Ingredisenser:

  • 2,5 dl kirsebær uten sten (surkirsebær – ikke moreller)
  • 100 g mandler, malt til ”mel”
  • 150 g myke dadler uten sten
  • ½ ts himmalayasalt
  • 25 g kokosolje
  • 25 g kakaosmør   (du kan velge å bare bruke kokosolje!)
  • 1 ts vaniljepulver (eller frø av 1 vaniljebelg)
  • 2-4 ss agavesirup
    Ta evt med:
  • 2 ss tørkede kirsebær (kan sløyfes)
  • Knus stenene fra kirsebærene me den hammer og ta ut «mandlene». Mal dem med de ordentlige mandlene, eller hakk dem.

Smelt kokosolje og kakaosmør i vannbad. (glassbolle i en kjele med varmt vann).
Plukk stenene ut av dadler og kirsebær. Mal mandlene til mel i en egnet kaffekvern eller husoldningsmaskin (eller kjøpe det i helsekostbutikk – men det er dyrt!).
Hvis du ikke bruker vaniljepulver, så skraper du ut frøene fra belgen.
Ha alle ingredisenene unntatt agavesirup i en bolle og miks dem med en stavmikser, eller bland dem sammen med en gaffel.
Smak til med agavesirup til du får den passe søt.

Severes med raw sjokolade til, og evt litt frisk sitronemelisse.  Bon apetitt!

Holder seg ca 1 uke i kjøleskap.

 

Diabetes?
Da dropper du agavesirup. Vil du ha den søtere kan du ha i mer dadler eller bruke stevia.

 

Så dette godt ut?  🙂  Del med venner og kjente!

 

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg