Kirsebær er på moten igjen!
Kirsebær er lett å dyrke i vårt kalde klima her nord, og kan vokse høyt over havet der andre frukter og grønnsaker ikke finner liv. Etter å ha spist urter fra Kina og drukket kokosnøttvann fra tropiske strøk, ser vi endelig hvilke skatter som finnes rett der ute i vår egen hage.
Nyttig for kroppen
Kirsebær er proppfull av næringstoffer, vitaminer og antioksidanter, og er det 15. mest antioksidantrike vi har undersøkt. De er rike på C-vitamin, SOD, fenoler, melatonin, vitamin E, fiber, folat (vtaimin B-9), kalium, magnesium, kalsium, fosfor og jern.
Kirsebær holder deg ung og sprek
Dette gjør kirsebær for deg:
- Antialdring, rynker (antioksidanter og E-vitamin)
- Betennelsesdempende og lett smertestillende (fenoler og antioksidanter)
- Beskytter hjernens nerveceller mot frie radikaler og degenerasjon (antioksidanter og E-vitamin)
- Bra for nervesystemet (E-vitaminer og antioksidanter)
- Stryrker immunforsvaret (C-vitamin, B-vitamin,
- Bra for øynene (fenoler og E-vitamin)
- Smidig hud (E- og B-vitamin)
- Positiv effekt på gikt (en rekke av plante-stoffene)
- Forebygger kreft ved å fremmer celledød/apoptose hos kreftceller (E-vitamin og antiokidanter)
- Reduserer melkesyre i musklene (antioksidantene)
- Bedrer restitusjon (antioksidanter)
- Påvirker søvnkvaliteten positivt (melantonin)
- Stabiliserer blodsukkerbalansen ved å stimulere insulinproduksjonen. (Antocyaninene)
(Kilde: ”Supermat” av John Opsahl, ”Vitaminer og Mineraler i klartekst” av Henrik Dilling)
Lag en herlig kirsebærkrem! Den er raw og vegan, og inneholder ikke melk, sukker, gluten eller egg. Klikk her…
Var dette interessant? 🙂 Del med venner og kjente!