Vi detoxer!

Har du hørt om detox? Utrensing? Kjenner du kanskje noen som har gjort det, eller har du prøvd selv?

Anne SimoneDetox er inn i tiden, og de neste 3 ukene tar jeg, Anne Simone, deg med på en online detox, hvor målet er at du skal få mer energi, styrke immunsystemet, føle deg lett og frisk i kropp og sinn, og å lære masse snacks om detox og helse! Du kan bli med på detoxen, eller bare lese og lære.

Hva skjedde? – Det kom med alderen!

Nå har det vært sommer og varmt en stund, noe som betyr at vi er ute av den vanlige rutinen vår.  Sammen med alle høytidsdagene i mai har det kanskje blitt mer kake, godsaker, drikke og mat enn ellers? Eller har det sittet i lenger? Har du kanskje hanglet en stund, eller fått noen av disse tingene som kommer med alderen; mer stiv i muskler og ledd, ofte syk om vinteren, allergi, høyt kolesterol, eksem, hudproblemer eller kviser, trenger mer søvn og energinivået har gått jevnt og trutt nedover de siste årene? Tidsklemme, treningsverk, hodepine, rygg-problemer, stiv nakke eller overvekt? Vel, du er ikke alene. Dette er normalen for de fleste av oss i dag. Men den gode nyheten er at det ikke trenger være slik. Du kan ha det mye bedre enn som så!

Me too…

Jeg har også vært der, og før var jeg sikker på at ”det bare var slik det var” – som om ikke det var noe å gjøre med det. Jeg tok medisiner der jeg kunne det, og aksepterte at plagene mine kom til å følge meg resten av livet. Før jeg rundet 30 hadde jeg en liste på rundt 20 ”plager/sykdommer” som jeg levde med i det daglige. Jeg anså ikke meg selv som syk, men når det kom til stykke var jeg både slapp, humørsyk, huden min var kvisete og stygg, jeg hadde eksem, tørre slimhinner, et par vintre hadde jeg kronisk bronkitt og i flere år hadde jeg kronisk tette bihuler. Jeg var sliten og slapp, men jeg klarte ikke å sove godt om natten, og kom liksom aldri ordentlig ned i den dype søvnen. Jeg fikk ”alt” som gikk av forkjølelser og andre luftveissykdommer, og av mer alvorlige ting kan jeg nevne at jeg ble operert for en cyste på livmoren, var en lengre periode utbrent og etter hvert ganske deprimert. Men som sagt, anså jeg meg selv som frisk, men at jeg bare hadde fått noen av de tingene som man får med alderen. Så jeg prøvde å få livet til å gå som normalt med jobb og fritid. Jeg spiste normalt og trente løping og styrke hele denne tiden, selv om jeg hadde så lite energi i perioder at jeg ikke orket trene hele økter.

…når alt blir vanskelig 🙁

Som du sikkert forstår gikk ikke dette bra over tid. Konsekvensen var at jeg mistet venner og ble etter hvert veldig ensom. Jeg orket ikke være sosial, og brukte den lille energien jeg hadde på å gå på jobb. Etter hvert klarte jeg ikke å prestere normalt i jobben min heller. Det var frustrerende og tappet meg gradvis for mer og mer selvtillit, og til slutt følte jeg meg ubrukelig og inkompetent. Jeg hadde ikke lyst til å gå på jobb, fordi jeg ikke mestret hverdagene. Jeg gråt mye og følte meg skjør som et tynt eggeskall. Og fordi det ikke var noen synlige skader på meg, var det også vanskelig for arbeidsgiver og kollegaer å forstå meg eller hva som skjedde. Og jeg forsto det ikke selv heller. Så jeg pushet meg til å jobbe mest mulig, selv om jeg var mye sykemeldt. Og så var jeg en kløpper i å holde ”fasaden” pen og smilende. Herregud så mye jeg smilte!

Det er først når jeg så tilbake på denne tiden, etter at jeg ble kvitt alt dette, at jeg skjønte at det ikke var tilfeldig hvordan helsen min var, hva jeg fikk og hvordan jeg følte meg, men at det var en sammenheng i det hele.
Jeg holdt det gående som en levende død i 7 år, til jeg startet min utdannelse som Biopat.

Det ble vendepunktet!

Som elev ved Akademiet for Biologisk Medisin (nå: Tunsberg Medisinske Fagskole), gikk jeg selv på en biopatisk kur som inneholdt kostholdsprogram, sammen med ”biopatiske medisiner”, livsstilsendringer, urter og kosttilskudd, vitaminer og mineraler. Etter bare et par måneder var jeg et helt nytt menneske. Energinivået mitt skjøt i himmelen, jeg følte meg frisk og lett, immunforsvaret mitt var sterkt og jeg fikk ikke lenger ”alt som gikk”. Depresjonen ble raskt borte, og det var som om hodet mitt ble kvitt en ullen tåke, og at kreativitet og initiativ plutselig begynte blomstre mer enn noen gang. Allergien forsvant også sammen med eksem, tørre øyne og dårlig hud og alle de andre små og store plagene.

For meg var det som jeg fikk et nytt liv, et bonus-liv!

Aldri hadde jeg sett for meg at jeg noen gang skulle føle meg slik. Ikke bare kom jeg meg tilbake til det nivået jeg hadde tidlig i 20-årene, men jeg følte meg bedre. Jeg følte meg så vel, glad og sterk, og at helsen min var mer robust enn jeg noen gang kunne huske.

Gjennom studier i Biopati, Craniosacralterapi, selvutvikling, meditasjonskurs, yoga-instruktør-utdannelse og en rekke andre kurs, har jeg etter hvert bygget opp en kompetanse og erfaring som gir meg en unike innsikt i menneskers helse. Flere av mine klienter er takknemmelige for å blitt kvitt eller langt på vei bedret tilstander som var «irreversible» og som leger og helsevensen ikke fant ut av og ga opp. Jeg jobbet også på et ashram i Portugal, hvor folk fra hele verden kom for å faste på juice (en form for detox). De som deriver ashramet holder også fasteprogrammene for Shivananda Yoga-sentrene rundt i verden, i India, Canada og Bahamas, og fasteprogrammet deres regnes fremdeles forå være det mest komplette i verden. Dette med faste fasinerte meg. De resultatene jeg så og som jeg opplevede under mine egne faster var ikke til å ta feil av: Detox renser ut sykdommer og gjør kroppen frisk.

Enkelt og greit.

Det finnes sikkert tusen forskjellige måter å detoxe på. Faste, hvor man bare tar til seg flytende føde over en periode, er den ”tøffeste” men også den raskeste måten å detoxe på. De letteste detoxene er enkel grep du kan ta i hverdagen for å skylle kroppen litt hver dag, som å starte hver morgen med en glass varmt sitronvann 15 minutter før frokost. Og så finnes det en haug ulike måter å detoxe på i sonen mellom de to.

 

Og det er nemlig IKKE slik at ”ting sommer med alderen”. Ting kommer med den økte belastningen av kroppen. Når vi detoxer renser vi ut belastninger, slik at kroppen ikke fylles opp (og utvikler sykdommer) så lett som før, men bheolder kapasiteten ti lå selv regulere, og dermd holder seg frisk, sterk og full av energi.

De neste 3 ukene skal jeg blogge om detox og delel av de erfaringene og den kunnskapen jeg har fått de  siste 8 årene. Følg med og du kan lære mer om hvordan du kan styrke helsen din. Jeg håper også du vil være med å gjøre en detox!

Dette skal vi:

  • Gjøre en 1-ukes detox med rensende mat
  • Du får program for nedtrappings- og opptrappingsuke, før og etter detoxen.
  • Lære masse spennede om detox!
  • Lære om hvordan du kan styrke helsen og immunforsvaret ditt.
  • Lære enkle triks for å hjelpe kroppen å detoxe naturlig i hverdagen.
  • Lære hva du IKKE skal gjøre ved en detox.
  • Delta på forumet, komme med spørsmål eller dele av dine erfaringer med detox, underveis, tips om mat osv.
  • +++ masse mer.

Det kommer en liten blogg hver dag, slik at du drypp-fôres med informasjon i akkurat passe mengder. (Intravenøst detox-kurs! 😉

Bli med å gi kroppen din en rens, eller bare følg med på bloggene og les og lær. Finn ut alt du trenger å vite om detox, hvorfor det er så i vinden, og hva du egentlig får ut av det.

I morgen skriver jeg om ”Hva er detox” og ”Hvorfor skal vi detoxe”.

 

Vel møtt!

Skjermbilde-2014-07-20-kl.-23.16.36-300x235

 

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg