Dette vil ryggen din elske!

Her er 4 korte program i Medisinsk Yoga som ryggen din kommer til å elske!

 «Jeg er et nytt menneske! Jeg digger øvelsenen deres, de er utrolig effektive!»  – Siri, arkitekt

4 gode rygg-program du kan starte med nå.

Ryggfleks  –  En herlig øvelse for rygg og energiflyt!
Denne øvelsen myker opp nedre del av ryggen, ryggraden, brystkassen og skuldrene. Og den øker flyten av spinalveske rundt ryggraden og stimulerer flyt i lymfen. Fra et yogisk perspektiv åpner den energiflyten i den store ryggkanalen, hovedmeridianen, der alle chacraene har sitt feste. Dette er en fin oppvarmingsøvelse til alle yogaprogram.

Sufisirkler
Dette er en roterende øvelse som myker opp hele ryggraden, hofter og bekkenmuskulatur, samtidig som den stimulerer fordøyelsen. Jobber med alle de nederste 5 chakraene.

Ryggvridning med torsjon
Denne øvelsen renser blodet, frigjør gift fra lungene, blodkar og celler. Den øker lungekapasiteten din og øker vitaliteten. Den styrker nervesystemet og immunforsvaret. Sinnet ditt fokuseres.

Ryggvriding med armene over hodet
Dette er en øvelsen som renser blodet og frigjør giftstoffer fra lunger, blodkar og celler. Den roterer og løser opp i ryggraden, øker lungekapasiteten og øker vitaliteten. Du vil styrke nervesystemets evne til å håndtere stress, og sinnet ditt fokuseres.

De to siste er ganske like, men ”vridning med armene over hodet” er tyngre. Det er en viss fare for at du kan bli hekta på disse øvelsene. Det føles utrolig godt, som om kroppen jubler innvendig. Les mer om Medisinsk Yoga for rygg her…

Lag deg gode vaner
Øvelsene kan gjøres flere ganger daglig, og det er svært effektivt om du så ofte som en gang i timen ta små pauser på et par minutter og gjøre en kortversjon av dem. Lukk øynene og innstill deg på en kort time-out, stilne tankene og vær tilstede i øvelsen, og bare gjøre noen få repetisjoner. Så kan du ta en full versjon når du har mer tid.

«Herlig å kjenne at skuldrene gir slipp på spenning som jeg har samlet opp gjennom flere år foran pcen. Tusen takk for disse øvelsene!» – Lise, It-konsulent

Så da er det bare å sette i gang. Ikke no´mer vond rygg!!

Var dette nyttig for deg?    Hvem andre kan ha nytte av det?    Venner, familie, arbeidsgiver? 
Vi er her for deg og alle som trenger det, derfor ber vi deg dele når du også ser verdien. : )

 

 

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg