Hvordan bruke Medisinsk Yoga på nett?

Er du en av dem som lurer på hvordan du skal gjøre yoga på nett? Og om det er vanskelig eller kanskje farlig?

På YogaFarm har vi tatt hensyn til dette, slik at Medisinsk Yoga er kanskje den formen for yoga det er letteste å gjøre hjemme for deg selv.
Det er ingenting du kan gjøre feil, bare følg instruksjonene. Øvelsene er enkle å få til. Dette er en yogaform som passer absolutt alle mennesker, uansett alder, fysisk form, fleksibilitet eller om du har skader eller handikap. Egentlig er det bare å sette i gang, men for sikkerhets skyld tar vi med dette:

2 ting det er viktig å få med seg:

  1. Du skal aldri kjenne smerte når du gjør yoga.
    Du kan bli sliten og sår i muskulaturen, men kjenner du stikkende smerte så gjøre du øvelsen saktere, gjør mindre utslag eller kutt øvelsen helt.
  2. Noen av programmene i MediYoga (Medisinsk Yoga) har øvelsen ”rotlås” og ”ildpust” – disse skal du IKKE gjøre ved graviditet. Vi anbefaler heller ikke å gjøre rotlås ved menstruasjon. Det kan føre til den kraftigere (men mer kortvarig) menstruasjonsblødning.

Dette er det eneste du trenger å ta hensyn til.

Husk: Dersom du er stiv eller har smerte vil du ha stor forbedring av gjøre selv bittesmå bevegelser, selv om du kun beveger deg et par millimeter, sammenliknet med å ikke gjøre noe/kutte øvelsen.

4 fine program å starte med:

Dette er program som passer for både nybegynnere og deg som har gjort en del yoga fra før. Kan gjøres hver for seg eller i kombinasjon.

Lange dype pust + ryggfleks + sufisirkler + sat kryia

Disse øvelsene er grunnleggende for rygg, stressreduksjon og raskere restitusjon.

Disse basisøvelsene balanserer hele kroppen, roer sinnet og klarner tankene. De gir energi, økt O2 til hjernen og myker opp i ryggen. Den styrker nervesystemet og utholdenheten din. Studier viser at «Lange dype pust» senker blodtrykk, kolestrol og virker smertelindrende.
Ideelt sett bør programmet gjøres 3-7 ganger i uken (maks 2 ganger pr dag).

Programmene har både umiddelbare virkninger og effekter som kommer etter en tid.  De umiddelbare effektene kan for eksempel være stressreduksjon, senket blodtrykk, klarhet i hodet/tanker, en mindre økning i bevegelighet i ledd, rygg og nakke, smertereduksjon. Resultater som kommer etter hvert er at årsaken til sykdom og plager reduseres eller forsvinner helt, bedret søvn, hormonbalanse, styrket immunforsvar, større bevegelighet, forebygging av hjertesykdom og lignende.

På YogaFarm finner du både lengre timer med Medisinsk Yoga, og korte øvelser som kun tar 5-7 minutter.

God fornøyelse, da er det bare å logge deg på og prøve!

Ikke medlem? – Bli medlem her…
Få med deg tilbudet på årsmedlemskap – Kr 1599,-
Varer kun t.o.m. mandag 25. mars.

 

Var dette nyttig?  🙂  Del med venner og kjente!

 

Forfatter:

Picture of Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Andre relevante innlegg