Anne Simone kurs sykefravær prestasjoner nettyoga

Hva er Medisinsk Yoga, eller MediYoga?

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

For hvem passer Medisinsk Yoga?

Denne yogaformen er spesielt utviklet for medisinske formål, og er tilpasset de fleste fysiske og psykiske begrensninger. Øvelsene er myke og rolige og kombineres med pusteteknikker og meditasjon. Hvis du er helt frisk kan MediYoga hjelpe deg til større bevissthet, stabilitet, ro og harmoni.  MediYogas rolige og meditative form skjuler dype og omfattende påvirkninger i kropp og sinn.

Hva er spesielt med MediYoga?

MediYoga er en terapeutisk yogaform, basert på den gamle yogaformen Kundalini vevet sammen med aspekter fra tradisjonell kinesisk medisin (TKM) og moderne medisin. Du trenger ikke være syk for å gjøre MediYoga, og vil ha like stor glede av den uansett hvor du er i livet eller hvilken forfatning helsen din er. Opptakskravet for instruktørutdannelse er at man har grunnleggende medisinsk kompetanse, først og fremst fordi MediYoga retter seg primært mot helsepersonell.

”Jeg var overrasket over hvor effektive øvelsene var, ettersom de er så rolige! Bedre søvn og mindre søtsug var jeg mest glad for.”         – Lillian Haugen, kokk

Ønsker du å gjøre hjemme kan du bli medlem idag. Klikk her…

Yoga som medisin

Stadig flere mennesker ser etter flere måter å møte en sykdom på eller hva man kan gjøre for å ha et godt liv. Den samme bevisstheten har gjort at mange som jobber innenfor helsevesenet  også ser etter et mer holistisk verktøy å gi sine pasienter. Både helsepersonell og pasienter ser etter noe mer enn å bare gi eller få medisiner, noe som knytter sammen hele mennesket.

I dag brukes Medisinsk Yoga som rehabilitering ved 25 norske helseinstitusjoner, deriblant Radiumhospitalet (kreftrehabilitering), Ressurssenter Øst, Catosenteret, Feiringklinikken (hjerterehabilitering), Stavanger kommune – avdeling for psykisk helse  og Asker og Bærum sykehus.

”Etter bare en uke med rygg- og skulderøvelser hver dag, økte jeg fleksibiliteten i skuldrene med flere centimeter! Det er mer enn jeg har klart på 6 år med trening! Holdningen har blitt flottere og endelig føler jeg meg rett i ryggen og ikke foroverlutet. Tusen takk!»          – Kristine Tveit, mor til 3

Medisinsk Yoga passer også godt for deg som er nybegynner, og videoene vi har på YogaFarm guider deg igjenom øvelsene. Du trenger ikke ha erfaring med yoga fra før å starte på nett med våre videoer.

Nytenkende

Medisinsk Yoga har oppnådd stor fremgang fordi den knytter sammen de urgamle redskapene og øvelsene i yogaen med moderne medisin. For å kunne drive opplæring innen helsevesenet må det finnes belegg, dokumentasjon på at det virkelig fungerer. Det har vært gjort studier på MediYoga siden 1997, og det gjøres 3-4 studier i året. Mens skolemedisinen er proff på akuttmedisin er MediYoga et helhetlig filosofisk system som støtter vår egen helende evne. De fleste MediYoga-instruktører jobber innenfor helsevesenet og bruker yogaen som et kompletterende verktøy i sin arbeidshverdag.

Et eksempel er et ved høyt blodtrykk. Da kan medisiner gi en akutt effekt og senke trykket, mens Medisink Yoga kan brukes etterpå for å gjøre noe med den egentlige årsaken til det høye blodtrykket. På den måten kan man selv være med på forebygge og styrke sin egen helse.

Bli medlem her…

MediYoga og hjerteproblemer

Medisinsk Yoga har et stort anntall studier som viser at denne ygoaformen er veldig bra for ulke problemer som rammer hjertet. En ny svensk studie ved hjerteintensiven på Danderyds sjukhus i Stockholm viste tydelig at Mediyoga – Medisinsk Yoga minsker risikoen for hjerteinfarkt.

Resultatene var så entydige at sykehuset fra januar 2010 bruker medisinsk yoga i sin regulære rehabilitering av sine hjerteinfarktpasienter.

Varemerke MediYoga®

Fordi det har blitt en økende interesse for MediYoga (medisinsk yoga) i helsevesenet, har det vært viktig for grunnleggerne av MediYoga® at vi er tydelige og korrekte i beskrivelsen av hva Medisinsk Yoga er og hva MediYoga® gjør.

”Fra oktober 2004 er Mediyoga Medicinsk Yoga® et registrert varemerke. Hensikten er at alle, innen og utenfor helsevesenet, skal vite at under dette varemerket, finnes den vitenskapelig utprøvde yoga som fra 1996 er utviklet av Göran Boll på IMY Medicinsk Yoga, Stockholm, Sverige.”

Medisinsk Yoga_Mediyoga

Historie

Medisinsk Yoga® og IMY® er grunnlagt av den svenske yogainstruktøren Göran Boll. Dette er en terapeutisk form for yoga som springer ut fra Kundaliniyogaen, en av de eldste yogaformene nord i India og Tibet. Kundalini har sine røtter i den tantriske tradisjonen, en av de eldste yogaformene vi kjenner til i dag. Med yoga menes her en livsstil og livsfilosofi som omfattet både kosthold, mosjon, tankesett, pust m.m. I medisinsk Yoga har man tatt dette gamle systemet og vevet inn grunnleggende aspekter fra Ayurveda, den flere tusen år gamle legekunsten, samt viktige komponenter fra den tradisjonelle kinesiske medisinen (TKM).

IMY begynte i 1997 og samle og utvikle yogaøvelser og –program basert på hva som tradisjonelt sett hadde blitt brukt mot ulike sykdommer og plager i disse gamle kulturene.

Medisinsk Yoga er utviklet under klinisk og terapeutisk arbeid med titusentalls mennesker på flere hundre svenske arbeidsplasser siden -97. Dette yogiske systemet er utviklet utifra resultatene fra hundretalls av vitenskapelige studier på ulike former for yoga over hele verden, blant disse flere ved Karolinska Institutet, Danderyds Sjukhus og StockholmsUniversitets regi. Etter hvert har det også begynt å komme studier fra Norge.

Resultatet har blitt en rekke enkelt-øvelser som kan brukes hver for seg eller settes sammen til lengre yogaprogram, hvor hver øvelse har vist seg å ha konkret effekt på visse sykdommer, plager, skader osv. både fysiske og psykiske.

— @ —

”Medisinsk Yoga forløser mye følelser! Det opplevde jeg. Vant til å trene hardt som jeg er, så kjedet jeg meg veldig i starten, samt at jeg opplevede følelser som irritasjon, sinne og stress kom til overflaten. Men når jeg lærte å jobbe med dette og fortsatte å gjøre yogaprogrammene, så forsvant de litt etter litt. Selv om jeg hadde det bra før, så har jeg nå fått en ny indre ro, mer energi og mer livsgnist. Og jeg mer mye mer avslappet generelt og til alt som skjer rundt meg. ”                         – Merete Andersen, regnskapssjef

Bli medlem her…

Var dette nyttig? 🙂  Del dette med venner og kjente!
Vi er her for å helpe deg og alle som ønsker det, og vårt mål er gi alle i Norge yoga.

 

Forfatter:

Anne Simone Kensho

Anne Simone Kensho

Fortell vennene dine om dette! Del her:

Share on facebook
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email

Andre relevante innlegg